Bomboane cu mere

de adnia in Prajituri, 13 Ian 2014 | 3500 vizualizari

 

De sarbatori am pregatit un aperitiv care le-a placut tare mult baietilor mei, si anume bomboanele aperitiv cu cascaval. Inca de cand le-am asezat pe masa, au disparut rapid si am primit rugamintea fierbinte de a le prepara si sub forma mai …dulce, si anume cu mere si scortisoara (cu dovleac au fost primite cu jumatate de gura:)) Asadar, cum puteam eu sa refuz o asa comanda clara si hotarata? Bombonelele acestea sunt de fapt, un alt mod de prezentare a unor mini-placintele cu mere, rulate individual…o mare incantare pentru copii si un alt mod de a-i atrage sa consume fructe, chiar si coapte si sa mai renunte la bomboanele din comert!

 

INGREDIENTE

  • cateva mere spalate si taiate cuburi dreptunghiulare (preferabil sa aiba dimensiuni similare)
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1 pachet foi de placinta
  • putin ulei pentru uns foile
  • sfoara de bucatarie, pentru legat bomboanele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane cu mere:

1. Se pudreaza cuburile de mar cu scortisoara. Se desfac foile de placinta, una cate una, se ung cu putin ulei (sa nu se usuce imediat), se taie pe latul in fasii egale, care si ele se taie pe jumatate.

2. Se taie sfoara in bucati egale si se pun la indemana.

3. Se plaseaza cate un cub de mar pe marginea unei fasii de foaie pregatite dinainte si se ruleaza cu grija, infasurandu-se bine cubul de mar, dar totusi bland, ca sa nu se rupa foaia.

4. Marginile aluatului se rasucesc foarte usor la capatul cubului de mar infasurat, ca si cum am rasuci folia de ambalaj a unei bomboane.

5. Fiecare capat al “bomboanei” se leaga lejer cu cate o bucata de sfoara, de asemenea pregatita dinainte. Se repeta operatiunea pentru fiecare bomboana in parte, pana se ruleaza toate cuburile de mar.

8. Bomboanele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece 30 minute.

9. Se introduce tava cu bomboane reci in cuptorul incins si se coc 5-7 minute, cu mare atentie, sa nu se coaca prea mult, iar marul sa “explodeze”.

10. Se scoate tava cu bomboane  din cuptor si se lasa dau la rece, pentru a-si pastra forma.

11. Se desface sfoara fiecarei bomboane cu mare grija si se aseaza frumos in platou.Se pudreaza cu zahar.  Se pot servi imediat, sau pot fi lasate “in asteptare” pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nucsoara