Paine alba de casa

de Andra_Constantinescu in Piine, 12 Mai 2020 | 2432 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Am pregatit o paine mica, simpla si tare buna, mai ales unsa cu unt si cu miere de papadie, ca tot am facut de curand.

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 300 ml apa calda
  • 500 g faina de tara (sau cat cuprinde)
  • 1 lingura rasa cu sare
  • 3 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba de casa:

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu zaharul, apa calda si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se adauga sarea si se incepe framantarea, adaugand faina cat cuprinde. La final, se adauga uleiul, obtinandu-se un aluat elastic si nelipicios.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Coca sub forma de bila se pune pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza in doua locuri cu un cutit cu lama subtire si se introduce tava la cuptor pana cand painea este bine coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan