Maia de secara -Starter

de Ksenya in Piine, 18 Iun 2015 | 7058 vizualizari

 

Desi are un aspect ciudat ,tin s-o postez pentru ca n-am gasit pe net cum se prepara o maia de secara.Mi-am dorit sa fac o paine ideala, naturala si dupa multe cautari am descoperit-o.Astazi coc prima paine si am sa postez neaparat reteta ,sper sa am timp.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de secara
  • 500 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maia de secara -Starter:

Pregatim un recipient din sticla sau plastic cu capacitatea de 2 l in care v-om pregati maiaua.

Prima zi:

Amestecam  bine  100 ml apa calduta  cu 100g faina , consistenta trebuie sa fie ca o smantana,acoperim cu o folie perforata  cu furculita din loc in loc ,apoi cu un prosop si lasam 24 ore la un loc calduros.

a  2-a zi adaugam  100 g faina si 100 ml apa calduta amestecam ,acoperim si lasam iarasi 24 de ore.Repetam operatiunea pana in a 5-a zi cand dospeala -start este gata pentru aluatul de paine.

Pentru o paine avem nevoie de 4 linguri de maia start. Voi reveni cu o reteta .

 

Maia-start se poate pastra la frigider 2 saptamani,sau se  usuca intinsa un strat subtire pe hartie de copt  ,apoi pastrata in borcan inchis ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maia de secara -Starter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

Catalina L 1

18.06.2015, 13:59

interesanta reteta

- Andreea - 1

18.06.2015, 16:45

Ela68 1

13.05.2016, 13:04

de secara n-am incercat, mi se pare mai rapida aceasta varianta ; ma duc sa vad daca ai facut si painica

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu ierburi, din faina de secara