Maia de secara -Starter

de Ksenya in Piine, 18 Iun 2015 | 1111 vizualizari

 

Desi are un aspect ciudat ,tin s-o postez pentru ca n-am gasit pe net cum se prepara o maia de secara.Mi-am dorit sa fac o paine ideala, naturala si dupa multe cautari am descoperit-o.Astazi coc prima paine si am sa postez neaparat reteta ,sper sa am timp.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de secara
  • 500 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maia de secara -Starter:

Pregatim un recipient din sticla sau plastic cu capacitatea de 2 l in care v-om pregati maiaua.


Prima zi:


Amestecam bine 100 ml apa calduta cu 100g faina , consistenta trebuie sa fie ca o smantana,acoperim cu o folie perforata cu furculita din loc in loc ,apoi cu un prosop si lasam 24 ore la un loc calduros.


a 2-a zi adaugam 100 g faina si 100 ml apa calduta amestecam ,acoperim si lasam iarasi 24 de ore.Repetam operatiunea pana in a 5-a zi cand dospeala -start este gata pentru aluatul de paine.


Pentru o paine avem nevoie de 4 linguri de maia start. Voi reveni cu o reteta .



Maia-start se poate pastra la frigider 2 saptamani,sau se usuca intinsa un strat subtire pe hartie de copt ,apoi pastrata in borcan inchis ermetic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Maia de secara -Starter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Catalina L 1

18.06.2015, 13:59

interesanta reteta

Andreea Caroline 1

18.06.2015, 16:45

Ela68 1

13.05.2016, 13:04

de secara n-am incercat, mi se pare mai rapida aceasta varianta ; ma duc sa vad daca ai facut si painica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca