Laște de casă

de Rita Ilies in Piine, 9 Ian 2014 | 7303 vizualizari

 

La mine în Maramureș, laștele sunt defapt tăieței. :)
Deși sunt foarte ușor de făcut, din păcate puține gospodine se mai ocupă cu așa ceva. Preferă să-i cumpere din magazin. Eu îi prefer, deoarece îi făc din făină de la moară, fără aditivi și coloranți, sunt proaspeți și muuult mai gustoși decât cei de la raft.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 500 g făină
  • 1 ou
  • apă rece cât cuprinde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Laște de casă:

   Se pun ingredientele într-un castron generos ( făina se cerne ) și se frământă bine, adăugând apa treptat. Aluatul trebuie să fie compact și elastic.
   Dacă vă întrebați unde e sarea, aceasta se adăuga doar în apa în care vor fi fierți.
   Se presară făină, din abundență, pe masa de lucru și pe aluat, apoi se întinde foaie subțire. Se dă prin mașina de tăieței sau se taie manual cu pintenul și se pun la uscat pe un ștergar din bumbac. Eu i-am tăiat cu pintenul cu 3 discuri al bunicii, deoarece am vrut să aibă marginile ondulate.

   De această dată nu i-am lăsat să se usuce. I-am fiert și i-am făcut cu varză. Sunt grozavi!

   Spor la bucătărit! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Laște de casă" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (16)

laura_n 1

10.01.2014, 16:25

cei mai buni,bravoo!

- Andreea - 1

10.01.2014, 22:18

Mult mai buni decat cei cumparati

Rita Ilies 1

11.01.2014, 01:06

Eu nu prea mai am încredere în nimic din ce se vinde la raft, unele produse le cumpăr strict de nevoie, dar fac acasă ce pot înlocui.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa