Laște de casă

de CulinaryRainbow in Piine, 9 Ian 2014 | 2128 vizualizari

 

La mine în Maramureș, laștele sunt defapt tăieței. :)
Deși sunt foarte ușor de făcut, din păcate puține gospodine se mai ocupă cu așa ceva. Preferă să-i cumpere din magazin. Eu îi prefer, deoarece îi făc din făină de la moară, fără aditivi și coloranți, sunt proaspeți și muuult mai gustoși decât cei de la raft.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 500 g făină
  • 1 ou
  • apă rece cât cuprinde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Laște de casă:

Se pun ingredientele într-un castron generos ( făina se cerne ) și se frământă bine, adăugând apa treptat. Aluatul trebuie să fie compact și elastic.

Dacă vă întrebați unde e sarea, aceasta se adăuga doar în apa în care vor fi fierți.

Se presară făină, din abundență, pe masa de lucru și pe aluat, apoi se întinde foaie subțire. Se dă prin mașina de tăieței sau se taie manual cu pintenul și se pun la uscat pe un ștergar din bumbac. Eu i-am tăiat cu pintenul cu 3 discuri al bunicii, deoarece am vrut să aibă marginile ondulate.


De această dată nu i-am lăsat să se usuce. I-am fiert și i-am făcut cu varză. Sunt grozavi!


Spor la bucătărit! :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Laște de casă" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (16)

laura_n 1

10.01.2014, 16:25

cei mai buni,bravoo!

Andreea Caroline 1

10.01.2014, 22:18

Mult mai buni decat cei cumparati

CulinaryRainbow 1

11.01.2014, 01:06

Eu nu prea mai am încredere în nimic din ce se vinde la raft, unele produse le cumpăr strict de nevoie, dar fac acasă ce pot înlocui.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle de casa