Cum sa prepari razalai de casa

de mihaelar63 in Paste, 31 Mai 2019 | 5659 vizualizari

 

   "Retete pentru mese in familie"
Razalaii de casa sunt preferatii fiului meu in supele [levesele -cum se zice pe la noi in Ardeal ] de carne . Din copilarie ne placeau si supele de legume cu rosii in care se puneau razalai . Razalaii sunt folositi chiar intr-un desert simplu : fierti in lapte indulcit .Se mai pot folosi impreuna cu varza calita sau amestecati cu branza . Se prepara relativ usor din doar trei ingrediente . Ei sunt rudele vestitilor spatzle nemtesti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 5 oua proaspete de casa
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum sa prepari razalai de casa:

  •  Prepararea aluatul acum este usurata de folosirea   ,, ajutoarelor"' moderne . Eu m-am folosit pentru framantat de masina de paine .
  • Ouale se sparg pe rand pentru a se verifica prospetimea.
  • Se pune faiana ,ouale si sarea in cuva masinii de paine si se alege programul pentru framantat .
  • Se obtine o bila  elastica .
  • Acest aluat se lasa sa se odihneasca ojumatate de ora la rece .
  • Am pregatit  doaua tavi mari de aragaz tapetate cu hartie de copt .
  • Aluatul se razuieste prin razatoarea cu ochiuri mari .
  • Distribuiti razalaii uniform pe toata tava .
  • Daca va par usor lipiti ei se vor desface usor dupa uscare .
  • Pentru aceasta operatiune trebuie sa ai brate bune . Daca ai pe cineva puternic langa tine ,si mai bine . Te scuteste de aceasta operatiune :D .
  • Am dat tavile la cuptor la 60 grade ca razalaii sa se usuce ,pana au devenit usor aurii .
  • Razalaii se pot folosi si proaspeti .
  • Noi am preparat cu jumatate din cantitate o supa buna de carne de vacuta .
  • Cealalta jumatate va fi folosita la o ciorba de legume cu rosiii .

TIPS-URI

1

Bunica framanta aluatul manual .

2

Punea pe patul din casa de din'inainte [camera mare, buna ] fete de masa albe curate pe paturi si pe masa . In camera era ne-circulat , curat ,aerisit si racoare . Aici razalaii sau taiteii de casa se puteau usca in voie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum sa prepari razalai de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa, pentru supa