Cum sa prepari razalai de casa

de mihaelar63 in Paste, 31 Mai 2019 | 206 vizualizari

 

   "Retete pentru mese in familie"
Razalaii de casa sunt preferatii fiului meu in supele [levesele -cum se zice pe la noi in Ardeal ] de carne . Din copilarie ne placeau si supele de legume cu rosii in care se puneau razalai . Razalaii sunt folositi chiar intr-un desert simplu : fierti in lapte indulcit .Se mai pot folosi impreuna cu varza calita sau amestecati cu branza . Se prepara relativ usor din doar trei ingrediente . Ei sunt rudele vestitilor spatzle nemtesti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 5 oua proaspete de casa
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum sa prepari razalai de casa:


  • Prepararea aluatul acum este usurata de folosirea ,, ajutoarelor"' moderne . Eu m-am folosit pentru framantat de masina de paine .

  • Ouale se sparg pe rand pentru a se verifica prospetimea.

  • Se pune faiana ,ouale si sarea in cuva masinii de paine si se alege programul pentru framantat .

  • Se obtine o bila elastica .

  • Acest aluat se lasa sa se odihneasca ojumatate de ora la rece .

  • Am pregatit doaua tavi mari de aragaz tapetate cu hartie de copt .

  • Aluatul se razuieste prin razatoarea cu ochiuri mari .

  • Distribuiti razalaii uniform pe toata tava .

  • Daca va par usor lipiti ei se vor desface usor dupa uscare .

  • Pentru aceasta operatiune trebuie sa ai brate bune . Daca ai pe cineva puternic langa tine ,si mai bine . Te scuteste de aceasta operatiune :D .

  • Am dat tavile la cuptor la 60 grade ca razalaii sa se usuce ,pana au devenit usor aurii .

  • Razalaii se pot folosi si proaspeti .

  • Noi am preparat cu jumatate din cantitate o supa buna de carne de vacuta .

  • Cealalta jumatate va fi folosita la o ciorba de legume cu rosiii .

 

TIPS-URI

1

Bunica framanta aluatul manual .

2

Punea pe patul din casa de din'inainte [camera mare, buna ] fete de masa albe curate pe paturi si pe masa . In camera era ne-circulat , curat ,aerisit si racoare . Aici razalaii sau taiteii de casa se puteau usca in voie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum sa prepari razalai de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

abstract01 1

31.05.2019, 21:39

Gherca Daniela 1

01.06.2019, 19:02

oanapl 1

04.06.2019, 13:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

la 18:20

Prajitura belea....de buna

ieri la 17:32

Ciuperci umplute cu bulgur

de Rocsi 9

pe 13.06 la 20:38

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval