Chifle cu unt si seminte de susan

de merisor in Piine, 19 Feb 2015 | 932 vizualizari

 

Imi place sa ma joc cu aluaturile, clar!
Asa ca incerc orice combinatie, atat la paine cat si la placinte sau altele.
De data aceasta am facut niste painici cu unt in aluat, dar si unse pe interior si exterior

 

INGREDIENTE

  • 450 ml apa
  • aprox. 1 kg faina
  • 100 gr unt(65 %)
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr drojdie proaspata(Budafok)
  • seminte de susan
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu unt si seminte de susan:

Mai intai preparam maiaua.


Maruntim drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si le frecam cu o lingura de lemn pana se dilueaza.


Incalzim usor 200 ml apa si o adaugam peste ingredientele diluate.


Le amestecam, apoi punem peste ele o mana cu faina, omogenizam bine totul si acoperim vasul cu un stergar.


Lasam maiaua la crescut pana isi dubleaza volumul(aproximativ 15 minute, daca drojdia este proaspata si faina de calitate).


Intr-un alt bol incapator, cernem aproximativ 750 gr faina si ii facem o adancitura la mijloc.


Punem restul de apa la incalzit si diluam sarea in ea.


Adaugam si 75 gr de unt si il lasam sa se topeasca in apa calda.


Dupa ce maiau a crescut, o rasturnam in adancitura din faina, apoi incepem sa turnam peste ea, in strat subtire, apa cu untul, amestecand in acelasi timp, treptat si faina de pe marginile bolului.


Amestecam bine totul pana la incorporarea intregii cantitati de faina, apoi rasturnam aluatul pe masa infainata si il framantam putin, doar cat sa incorporam restul de faina, astfel incat sa obtinem un aluat nelipicios si mai vartos.


Lasam aluatul la crescut, acoperind vasul, pana isi dubleaza volumul(aproximativ 30 de minute in cazul meu)


Apoi vom intinde aluatul in foi ca la placinta si le ungem cu restul de unt moale.


Le rulam si taiem rotocoale de 3-4 cm pe care le vom unge pe exterior cu putin unt, nu prea mult.


De fapt ne ungem mainile si trecem fiecare rotocol de paine prin maini, asa incat semintele de susan se vor lipi de aluat.


Asezam painicile in tava, la mici distante una de alta si presaram peste ele seminte de susan.


Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.


Sunt tare bune si de efect, desfacandu-se in foi, datorita untului.

 

TIPS-URI

1

Se pot unge la exterior cu galbenus de ou, in loc de unt, eu le-am preferat simple.

2

Se pot presara seminte de susan si in interiorul chiflelor, atungi cand ungem foile cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu unt si seminte de susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Panacris 1

20.02.2015, 09:45

Super!

tarasmariana 1

20.02.2015, 10:02

merisor 1

20.02.2015, 10:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac