Paine cu cimbru

de ancutsa in Piine, 21 Mai 2017 | 430 vizualizari

 

Pentru ca mi-a ramas aluat de la pizza, l-am transformat azi in paine, l-am uns cu ulei si am presarat cimbru, painea a fost pufoasa la interior, dar cu o crusta crocanta si rumena. Am fost asa incantata, ca voi face din nou painea astfel, cat mai curand.
Din ingredientele de mai jos, eu am obtinut un aluat subtire de pizza si o paine. Daca veti face doar paine, veti obtine o paine mai mare sau doua aluaturi de pizza.
" Reteta pentru picnic"

 

INGREDIENTE

  • 1 cub mic (25 g) drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • 350 ml apa calduta
  • cca. 500 gr faina (cat cuprinde)
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • ulei pentru framantat
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cimbru:


Intr-un castron mai mare, se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si se amesteca bine, apoi se adauga sarea, uleiul, restul de apa si faina cat cuprinde. De data aceasta, la framantat, am adaugat ulei in loc de faina. Trebuie sa obtineti un aluat elastic, pufos, usor moale. Se lasa aluatul peste noapte, la frigider. Isi va dubla volumul.


A doua zi, se asaza aluatul intr-o tava rotunda, dar fara foaie de copt, ci doar cu un strat subtire de faina. Se intinde usor cu mainile, presandu-l. Se cresteaza in patratele, se unge cu ulei si se presara cimbru.


Se coace la foc mic, aproximativ o ora, pana capata o crusta aurie, frumoasa.


Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/paine-cu-cimbru.html

 

TIPS-URI

1

Painea va iesi mai pufoasa daca la framantat, folositi ulei in loc de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

noiinbucatarie 1

22.05.2017, 08:37

dantes 1

22.05.2017, 13:16

Buna!

ancutsa 1

22.05.2017, 13:23

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?