Chifle cu ceapa si masline

de Bunica in Piine, 23 Noi 2013 | 1121 vizualizari

 

Chiflele cu ceapa si masline le poti manca goale sau cu .......ce vrei;)

 

INGREDIENTE

  • 350 g. faina alba
  • 300 g. faina de secara
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 ml. apa calda
  • 1 ceapa de apa
  • 50 g. masline feliate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu ceapa si masline:

Intr-un vas pentru framantat se pune faina cernuta.


In mijloc se face o adancitura in care se pun:apa,uleiul,sare,zahar.drojdia si se framanta.


Se lasa la dospit circa o ora.


Intre timp taiem marunt ceapa si maslinele.


Dupa ce aluatul s-a dospit il impartim in 8.


Pe masa de lucru se presara putina faina ,se intinde o bucata de aluat cu mana,se pune pe ea o lingurita de ceapa amestecata cu masline si se framanta putin,cat sa se inglobeze ceapa si maslinele in aluat.


Fiecare chifla formata o punem in tava tapetata cu hartie de copt.


Dupa ce se fac toate chiflele ,le acoperim cu un prosop curat si le lasam la dospit 10-15 minute.


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 40-45 de minute.


Cand chiflele sunt coapte, se scot din cuptor,se pun pe un prosop si se invelesc.


Sunt delicioase.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

merisor 1

23.11.2013, 17:55

Bune!

Rocsi 1

23.11.2013, 21:15

Valclaudia 1

28.11.2013, 21:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Covrigi - Bretzel