Paine rapida (fara framantare)

de deyutzky in Piine, 5 Oct 2014 | 1785 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea si de la Laura Adamache. Multumesc! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 370 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de miere
  • 1 si 1/2 lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rapida (fara framantare):

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei punem apa calduta in care dizolvam drojdia si mierea.

Punem acum si sarea si amestecam compozitia cu o lingura de lemn pana la omogenizare.

Consistenta aluatului trebuie sa fie moale. Peste aluat vom presara putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald aprox 1h 30 min.

Tapetam tava cu hartie de copt si punem aluatul cu grija.

Nu vom rasturna aluatul cu fundul in sus, acesta trebuie pus in tava exact asa cum a crescut in bol, astfel incat aerul sa nu iasa afara din el.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru aprox.45-50 de minute, pana cand se rumeneste la suprafata.

O scoatem si o lasam la racit.

Are o consistenta crocanta la exterior si moale la interior. 

Pofta buna! 

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida (fara framantare)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Valclaudia 1

06.10.2014, 06:47

super!

_Alina_ 1

06.10.2014, 10:37

Andreea Caroline 1

06.10.2014, 13:56

Cea mai buna cea facuta in casa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!