Painici cu tarate,chia si psillium

de Valclaudia in Piine, 3 Mai 2015 | 2928 vizualizari

 

pot fi servite in toate fazele dietei, incepand cu faza de atac.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguiri tarate de ovaz
  • 1 lingura seminte chia
  • 1 lingura seminte psillium
  • 1 lingura branza de vaci degresata
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 1 praf de sare
  • seminte de chimen pentru presarat deasupra
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu stins in 2-3 stropi de zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu tarate,chia si psillium:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu sarea.

Galbenusurile se mixeaza cu semintele chia si psillium.

Adaugam peste galbenusuri branza degresata si iaurtul degresat, mixam.

Adaugam taratele de ovaz, le amestecam cu galbenusurile, branza si iaurtul.

Adaugam bicarbonatul stins in zeama de lamaie.

Incorporam in aceasta compozitie spuma de albusuri.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Tapetam o tava cu hartie de copt.

Luam din amestec cu lingura si formam gramajoare in tava, lasand loc intre ele.

Presaram seminte de chimen.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 minute pana se rumenesc painicile frumos.

 

TIPS-URI

1

chiar daca nu sunt prea aratoase, va asigur ca sunt tare gustoase si satioase ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu tarate,chia si psillium" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de secara