Pizza cu coronita de cabanosi

de Andra_Constantinescu in Pizza, 24 Mai 2020 | 2081 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Asa de bine arata pizza asta a lui Merisor, ca a trebuit sa o fac si eu.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 50 g smantana la temperatura camerei
  • 1 lingurita de sare
  • 400 g faina (sau cat cuprinde)
  • 50 ml ulei
  • Topping:
  • 7 cabanosi (270 g)
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g ketchup dulce
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin piper macinat
  • 200 g muschi file feliat
  • 200 g salam sarbesc feliat
  • 1 borcan de 280 g de ciuperci feliate
  • 120 g de cascaval afumat ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu coronita de cabanosi:

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se adauga faina cat cuprinde, iar la final se pune uleiul si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios, care se lasa la crescut la loc cald.

Apoi, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Aluatul se intinde pe masa de lucru infainata cu ajutorul unui sucitor. Se asaza intr-o tava mare unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Pe margini se pun cabanosii, care se acopera cu aluat. Se taie atat aluatul, cat si cabanosii in bucatele de 1-2 cm si se rotesc astfel incat cabanosii sa fie cu partea taiata in sus, iar aluatul sa ii inconjoare.

Ouale se amesteca cu un praf de sare, ketchupul, putin oregano uscat, putin busuioc uscat si putin piper macinat si se unge blatul liber cu aceasta compozitie. Se adauga muschiul file, salamul si ciupercile feliate. Se toarna restul de compozitie cu ketchup si oua si se intinde pe toata suprafata pizzei, mai putin pe partea cu cabanosi, apoi se presara cascavalul ras.

Se introduce tava la cuptor pana cand pizza este bine coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu coronita de cabanosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

26.05.2020, 21:50

Mihaela, așa și eu ca tine, inițial caltaboși ) Cred că ne e gândul la bunăciuni de Crăciun cu pandemia asta! )

Rocsi 1

27.05.2020, 20:37

Ce idee faina, pentru ca, multi dau marginea la o parte cand servesc pizza! Asa sigur se mananca toata!

dantes 1

30.05.2020, 16:26

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza traditionala