Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata

de Andra_Constantinescu in Torturi, 12 Mai 2020 | 4483 vizualizari

 

De ziua de nastere a fiicei mele m-am gandit sa fac acest tort simplu, cu blat de vanilie si crema de ciocolata. 
Ciocolata mea, desi a fost cu lapte, mi s-a parut a fi amaruie, asa ca am mai adaugat un pic de zahar si niste esenta de rom pentru un plus de gust.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 230 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 230 g faina de tara
  • 5 g praf de copt
  • Diametru tava: 22 cm
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta rom
  • Crema:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 800 ml frisca lichida indulcita
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Intre timp, se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara, apoi se adauga apa. Se lasa la fiert pana cand zaharul caramelizat se topeste si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, se pregateste crema.

Ciocolata se pune intr-o craticioara impreuna cu 500 ml frisca lichida. Se da la foc, amestecand continuu, pana cand ciocolata se topeste. Se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider pentru a se raci si mai bine. Dupa aceea, se mixeaza impreuna cu restul de frisca, zaharul pudra si esenta de rom.

Blatul se taie in trei. Se asaza o parte pe un platou si se insiropeaza. Se orneaza pe margini cu crema cu ajutorul unui posh, iar in mijloc se pune crema cu lingura si se niveleaza. Se procedeaza la fel si cu urmatoarele doua straturi de blat si crema. La final, tortul se poate decora cu diverse ornamente de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Blat de tort cu aroma de rom