Tort cu mere şi cremă de zahăr ars

de Miha in Torturi, 14 Apr 2009 | 20851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 8 oua
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 14 linguri de zahar (4 pentru caramel, 3 pentru blat, 2 pentru mere, 5 pentru crema)
  • 3 linguri de faina
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • frisca pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere şi cremă de zahăr ars:

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.

Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus, iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar, apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.

In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine, apoi amestecam cu laptele, 5 linguri de zahar si vanilia.

Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute.

Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars, facem un aluat de pandispan din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina, pe care-l turnam peste crema bine inchegata.

Dupa ce s-a copt blatul, lasam un pic sa se racoreasca, apoi rasturnam tortul pe un platou, dar nu ridicam vasul in care l-am copt.

Lasam vasul in capul tortului si dam la frigider cateva ore bune.

Dupa ce s-a racit foarte bine ridicam vasul cu grija si ornam cu frisca, dupa preferinta si imaginatie. 

Foarte bun,racoritor si insiropat! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere şi cremă de zahăr ars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

ieri la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

ieri la 17:38

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

ieri la 15:19

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

de S_I_D 1

pe 30.11 la 23:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si caramel