Painici umplute cu chiftele din carne de porc

de Andra_Constantinescu in Piine, 28 Apr 2020 | 608 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Fetitei mele i-au placut foarte mult aceste painici umplute cu chiftele si chiar m-a pus sa le repet cu prima ocazie.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 1/2 lingurita sare
  • 280 g faina
  • 2 linguri ulei
  • Chiftele:
  • 1 ceapa mica
  • 3 graunti de usturoi
  • 50 g paine
  • 200 g carne tocata de porc
  • sare
  • piper
  • 1 ou mic de gaina
  • putin cimbru uscat
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita apa calda
  • seminte de susan
  • seminte de mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu chiftele din carne de porc:

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca.


Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La final se adauga uleiul si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca la loc cald.


Intre timp, se pregatesc chiftelele.


Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.


Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza.


Painea se inmoaie in apa si se stoarce.


Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul de bucatarie pentru a se forma o pasta. Se amesteca apoi cu carnea tocata, putina sare, putin piper macinat, un ou mic si putin cimbru uscat.


Se formeaza 10 chiftelute si se prajesc putin in baie de ulei, cat sa prinda o crusta. Se scot pe un servetel absorbant.


Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in 10 bilute.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se intinde fiecare biluta pe masa de lucru infainata si se pune o chiftea in mijlocul ei. Se impatureste aluatul si se pune intr-un vas ceramic uns cu ulei cu partea impaturita dedesupt. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul si chiftelele.


Painicile se lasa sa mai creasca vreo 10 minute, apoi se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita de apa calda si se presara semintele peste ele. Se introduce tava la cuptor pana cand painicile trec de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu chiftele din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Geanina87 1

29.04.2020, 15:13

Gherca Daniela 1

29.04.2020, 16:16

Lau 1

30.04.2020, 17:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu ciuperci si branza