Paine cu masline

de adnia in Piine, 3 Ian 2013 | 1527 vizualizari

 

De multe ori am preparat painea aceasta, si de fiecare data este o incantare! Nu degeaba am imprumutat atatea retete de la italieni...stim noi de ce, nu?

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana apa calduta
  • -1 pliculet drojdie uscata (7 gr)
  • -1/2 lingurita zahar
  • -sare
  • -50 ml ulei masline
  • -50 gr. masline negre maruntite
  • -busuioc uscat
  • -faina cat cuprinde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit---truc invatat de la DiaMar) pana isi dubleaza volumul.


Acum este momentul sa luam aluatul, sa-l impartim (in functie de modelul ales pt formarea painii--eu l-am impartit in 4). Fiecare bucata de aluat se intinde, se presara cu busuioc uscat si masline, se ruleaza si se formeaza painea, dupa care se aseaza in tava si se coace pana trece testul scobitorii.


In ultimele minute de stat la cuptor, se mai unge putin painea cu ulei de masline. este extraordinara!


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

03.01.2013, 19:20

Gustoasa..

mamaieelena 1

04.01.2013, 14:22

Anett 1

08.02.2013, 13:37

Arata bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine greceasca cu feta si masline