anisoara

1

Bucataras
incepator

Chisinau

Bucataras din 24.01.2009

RETETE146
PRIETENI52
Retete / Dulciuri

Clatite in caramel de portocale

In Dulciuri la 31 Ian 2010

Se prepara clatitele dupa reteta preferata. Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html Prepararea caramelului : Se curata cu ajutorul uni cutit ascutit  bine toata coaja si miezul alb de pe 2...

Covrigei cu brinza dulce

In Dulciuri la 30 Ian 2010

Se cumpara covrigeii de mici, sa fie uscati, tari. Se toarna intr-un vas mai mare laptele caldut  peste ei , ca sa-i acopere un cm deasupra lor si se pun la inmuiat pe o 1-2 ore.  Ei trebuie sa se mareasca cam de 2 ori si se fac moi la pipait. Unii covrigi se pot deforma...

Desert cu bostan "Soarele"

In Dulciuri la 27 Ian 2010

1. Se curata de coaja bostanul. Se taie in felii de grosimea 0.6-0.9 см 2. Se prajesc feliile de bostan pe tigaie la un foc domol pe o parte si alta timp de 4-5 minute. 3. Se racesc . Intre timp se curata de coaja portocala in forma de spirala cu un cutit ingust si foarte bine ascutit....

Chek cu caramela si nuca

In Dulciuri la 27 Ian 2010

Intr-un vas se amesteca zaharul cu uleiul , treptat se adauga iaurtul,faina si vanilina. Foarte bine se amesteca toate ingredientele si se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu o lingura de otet. La sfirsit se pune miezul de nuca putin cite putin, amestecind intruna. Se toarna aluatul de chek...

Desertul "LAPTE DE PASARE"

In Dulciuri la 25 Ian 2010

Inainte de incepe prepararea desertului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de gr  de apa fiarta racita. Intr-un vas se separa 12 oua -  albusurile de  galbenusuri. Bolurile cu cite 4 albusuri fiecare in parte,   se pun in frigider, pentru ca e necesar  sa fie...

Aranjament de clatite (2)

In Dulciuri la 25 Ian 2010

Aici veti gasi receta de preparare a clatitelor. http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html  

Prepararea clatitelor - PAS CU PAS

In Dulciuri la 25 Ian 2010

Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei. Untr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine, se adauga jumatate de faina, se amesteca, se adauga jumate de lapte se amesteca, se adauga toata faina, tot laptele, apa calduta, untul...

Placinta in foi cu brinza de vaci

In Dulciuri la 24 Ian 2010

aici este descrisa prepararea acestui aluat. Am obtinut 4 bucati de aluat in foi.  Dintr-o bucata de aluat se obtin 2 placinte cu lungimea tavei, adica din 4 bucati de aluat preparat in foi, vom obtine 8 placinte lungi, care se pot taia in sectiuni mai mici. Intr-un vas se amesteca...

Placintele din foi de napolitana

In Dulciuri la 19 Ian 2010

Se amesteca bine brinza cu grisul inmuiat, ( nu e oblgatoriu) un ou, putina sare, putin zahar  si vanile. Se incalzeste tigaia cu ulei. Se ii-au in maina 2 foi de napolitane, cu o lingurita se adauga implutura intre foi, si se stringe bine intre palme. Se rostogolesc pe amindoua parti...

Prajitura cu bucati de ciocolata

In Prajituri la 18 Ian 2010

Se incalzeste cuptorul . Intr-un vas mai larg se toarna dulceata  preparata din orice fruct, dar fara samburi. Se amesteca bine cu lingura rasa  de bicarbonat de sodiu nestins si  batem bine dulceata. Daca bateti cu mixerul electric  - atentie!  nu mai putin de 5...

Halva de casa

In Dulciuri la 17 Ian 2010

1. Intr-un vas se fierbe la un foc mic un sirop de zahar cu apa  pina siropul va incepe sa se ingroase putin. Se poate inlocui zaharul  cu miere de albine.  2. In alt vas se toarna uleiul, nucile pisate ( mijlociu) si grisul. Se prajesc toate produsele la un loc timp de 5 minute...

TORTUL " NAPOLEON "

In Torturi la 1 Ian 2010

Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar margarina sa fie rece, luata din frigider - nu inghetata. Pe masa curata si uscata, sau pe un fund de lemn mare se cerne toata faina de 2 ori. Peste gramajoara de faina se taie fasii marunte din margarina. Dupa aceea, cu...

Desert Mulii - Degetele din clatite

In Dulciuri la 29 Dec 2009

Amestecam branza de vaci cu ouale, sarea, zaharul vanilat, stafidele (dupa gust). Daca doriti sa fie umplutura dulce, o preparati cu acele ingrediente de mai sus, dace vreti sa obtineti o umplutura mai sarata - va propun sa exludeti zaharul si vanilia si sa adaugati cam 100 de grame de cascaval...

Minichec cu visine si ciocolata

In Prajituri la 27 Dec 2009

Intr-un vas se bat ouale cu zaharul , pina se topeste zaharul, peurma se adauga pe rind untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acre si se amesteca bine compozitia. La urma se adauga faina si se amesteca bine pina se primeste un aluat semilichid . In cazul de fata am copt in...

Chec fraged

In Prajituri la 27 Dec 2009

Se cerne faina prin sita . Se bat ouale cu zaharul ,pina se topeste zaharul , se adauga sucul si coaje de portocale si se amesteca bine. In alt vas se amesteca faina , amidonul , sarea si bicarbonatul de sodiu pina primim o compozitie omogena. Se adauga pe rind , margarina moale , pe...

Afisate 31 - 45 din 45 retete    
 
Retete preferate
Tort caramel

Voturi:21

Ardei umpluti pane

Voturi:21

Dovlecei surpriza

Voturi:22

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]