Cascaval pane

de Ina in Aperitive / Garnituri, 28 Sep 2010 | 31636 vizualizari

 

Daca vrem sa obtinem un cascaval pane "aratos", adica sa nu curga in cratita si sa nu se imbibe cu grasime, trebuie sa tinem cont de cateva amanunte... Va prezint mai jos metoda mea de pregatire a cascavalului pane.

 

INGREDIENTE

  • cascaval ( 4 felii late de un deget )
  • 2 oua   (   eu am folosit ou cu doua galbenusuri, de la gaina "vazuta" de cocosul sacrificat  in urma cu 3 saptamani :)):))  )
  • pesmet
  • piper
  • delikat
  • putin ulei pentru prajit ( de preferat ulei de palmier )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval pane:

      Ouale le batem bine cu un praf de piper si delikat.

      Pe o alta farfurie turnam o gramajoara de pesmet.

      Feliile de cascaval le trecem prin ou, apoi le tavalim prin pesmet  si le asezam pe o alta farfurie sau pe un tocator. Le lasam cca 2-3 minute, pentru ca pesmetul sa absoarba bine oul. Procedam iar la cufundarea feliilor de cascaval in ou si tavalirea prin pesmet, apoi le lasam iar sa se odihneasca pe farfurie. Cand observam ca pesmetul se incepe sa se usuce, dam cascavalul ultima data prin ou si asezam feliile in cratita cu ulei incins, prajindu-le pe ambele parti, cu grija.

     Preparat in acest fel, cascavalul va capata o crusta frumoasa care va impiedica imprastierea miezului in tigaie, dar care va da si un gust deosebit produsului, la servire. 

 

 

TIPS-URI

1

Prajirea trebuie realizata in ulei foarte bine incins, altfel produsul va capata aspect imbacsit de ulei si va fi gretzos

2

Alternand de mai multe ori stratul de pesmet si ou, vom obtine o crusta groasa si gustoasa, dar care va impiedica  si imprastierea cascavalului in cratita.

RETETA IN IMAGINI

Cascaval pane-0
Cascaval pane-1
Cascaval pane-2
Cascaval pane-3
Cascaval pane-4
Cascaval pane-5
Cascaval pane-6
Cascaval pane-7
Cascaval pane-8
Cascaval pane-9
Cascaval pane-10

COMENTARII (61)

AnyCostescu

AnyCostescu 1

17.02.2013, 10:09

Inaa m-am chinuit de nustiu cate ori sa fac cascaval pane si de fiecare data maa enervam ca ,cascavalul curge in tigaie.mersi de sfaturile tale.o sa fac curand si o sa aduc poze muahh

Bya Ralu

Bya Ralu 1

17.02.2013, 15:50

hmmm ce bun

marianpiru

marianpiru 1

01.10.2013, 01:18

inna mai terminat'' si pe mn si papilele mele gustative salivam la ora asta , asa fotografii reusite ????? super bv,bv,bv

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!