Cascaval pane

de Ina in Aperitive / Garnituri, 28 Sep 2010 | 33338 vizualizari

 

Daca vrem sa obtinem un cascaval pane "aratos", adica sa nu curga in cratita si sa nu se imbibe cu grasime, trebuie sa tinem cont de cateva amanunte... Va prezint mai jos metoda mea de pregatire a cascavalului pane.

 

INGREDIENTE

  • cascaval ( 4 felii late de un deget )
  • 2 oua   (   eu am folosit ou cu doua galbenusuri, de la gaina "vazuta" de cocosul sacrificat  in urma cu 3 saptamani :)):))  )
  • pesmet
  • piper
  • delikat
  • putin ulei pentru prajit ( de preferat ulei de palmier )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval pane:

Ouale le batem bine cu un praf de piper si delikat.


Pe o alta farfurie turnam o gramajoara de pesmet.


Feliile de cascaval le trecem prin ou, apoi le tavalim prin pesmet si le asezam pe o alta farfurie sau pe un tocator. Le lasam cca 2-3 minute, pentru ca pesmetul sa absoarba bine oul. Procedam iar la cufundarea feliilor de cascaval in ou si tavalirea prin pesmet, apoi le lasam iar sa se odihneasca pe farfurie. Cand observam ca pesmetul se incepe sa se usuce, dam cascavalul ultima data prin ou si asezam feliile in cratita cu ulei incins, prajindu-le pe ambele parti, cu grija.


Preparat in acest fel, cascavalul va capata o crusta frumoasa care va impiedica imprastierea miezului in tigaie, dar care va da si un gust deosebit produsului, la servire.


 

TIPS-URI

1

Prajirea trebuie realizata in ulei foarte bine incins, altfel produsul va capata aspect imbacsit de ulei si va fi gretzos

2

Alternand de mai multe ori stratul de pesmet si ou, vom obtine o crusta groasa si gustoasa, dar care va impiedica  si imprastierea cascavalului in cratita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

AnyCostescu 1

17.02.2013, 10:09

Inaa m-am chinuit de nustiu cate ori sa fac cascaval pane si de fiecare data maa enervam ca ,cascavalul curge in tigaie.mersi de sfaturile tale.o sa fac curand si o sa aduc poze muahh

Bya Ralu 1

17.02.2013, 15:50

hmmm ce bun

marianpiru 1

01.10.2013, 01:18

inna mai terminat'' si pe mn si papilele mele gustative salivam la ora asta , asa fotografii reusite ????? super bv,bv,bv

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta in crusta de malai