Tarta cu branza si pui

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2015 | 1086 vizualizari

 

Aceasta tarta are gustul puiului cu smantana,si mi se pare ideala in orice moment din zi.

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 300 g faina
  • 100 ml apa rece
  • 6 lg ulei masline
  • 1/2 lgt sare grunjoasa
  • 1/4 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt turmeric pudra (optional)
  • Umplutura:
  • 350 g branza de vaci
  • 300 g iaurt
  • 200 g piept de pui (fier/gatit)
  • o ceapa mare (90 g curatata)
  • 1 morcov potrivit (80 g curatat)
  • 1 lg ulei
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 1/2 lgt maghiran uscat
  • 2 lg gris (25g)
  • 1/2 lgt sare
  • In plus : 2 lg gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si pui:

Baza:


Intr-un vas amesteca faina cu condimentele, adauga sarea, si apa si amesteca cu o lingura. Framanta apoi aluatul si incorporeaza uleiul treptat pana cand obtii un aluat omogen. Il acoperi cu un prosop si il lasi deoparte cat timp preatesti umplutura.


Umplutura:


1. Taie cubulete ceapa curatata si spalata si pune-o la calit in ulei pana se inmoaie.


2. Taie morcovul (curatat si spalat) si pieptul de pui in cubulete.


3. Intr-un vas amesteca branza, iaurtul, grisul, ceapa, morcovul, pieptul de pui cimbrul si maghiranul.


Asamblare:


1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Intinde aluatul si pune-l intr-o tava (23cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu o lingura de gris. Apasa bine marginile, si taie surplusul de aluat (il vei folosi la decorat).


3.Tapeteaza baza tartei cu o lingura de gris, roteste tava astfel incat grisul sa acopere toata baza apoi toarna umplutura, niveleaza si pune aluatul ramas (eu l-am decupat cu o forma pentru biscuiti).


4. Introdu tava in cuptor pentru 40 de minute sau pana observi ca s-a rumenit.


5. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca complet, apoi o poti portiona dupa preferinta.


S-aveti pofta!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

geoline 1

12.03.2015, 18:20

favoritaaa

Rocsi 1

12.03.2015, 20:17

Ce bine arata!

monik80 1

18.03.2015, 21:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si mac