Tarta cu branza si pui

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2015 | 3412 vizualizari

 

Aceasta tarta are gustul puiului cu smantana,si mi se pare ideala in orice moment din zi.

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 300 g faina
  • 100 ml apa rece
  • 6 lg ulei masline
  • 1/2 lgt sare grunjoasa
  • 1/4 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt turmeric pudra (optional)
  • Umplutura:
  • 350 g branza de vaci
  • 300 g iaurt
  • 200 g piept de pui (fier/gatit)
  • o ceapa mare (90 g curatata)
  • 1 morcov potrivit (80 g curatat)
  • 1 lg ulei
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 1/2 lgt maghiran uscat
  • 2 lg gris (25g)
  • 1/2 lgt sare
  • In plus : 2 lg gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si pui:

Baza:

Intr-un vas amesteca faina cu condimentele, adauga sarea, si apa si amesteca cu o lingura. Framanta apoi aluatul si incorporeaza uleiul treptat pana cand obtii un aluat omogen. Il acoperi cu un prosop si il lasi deoparte cat timp preatesti umplutura.

Umplutura:

1. Taie cubulete ceapa curatata si spalata si pune-o la calit in ulei pana se inmoaie. 

2. Taie morcovul (curatat si spalat) si pieptul de pui in cubulete.

3. Intr-un vas amesteca branza, iaurtul, grisul, ceapa, morcovul, pieptul de pui cimbrul si maghiranul.

Asamblare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

 2. Intinde aluatul si pune-l intr-o tava (23cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu o lingura de gris.  Apasa bine marginile, si taie surplusul de aluat (il vei folosi la decorat). 

 3.Tapeteaza baza tartei cu o lingura de gris, roteste tava astfel incat grisul sa acopere toata baza apoi toarna umplutura, niveleaza si pune aluatul ramas (eu l-am decupat cu o forma pentru biscuiti).

 4. Introdu tava in cuptor pentru 40 de minute sau pana observi ca s-a rumenit.

 5. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca complet, apoi o poti portiona dupa preferinta.

 S-aveti pofta!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de legume la cuptor