Desert cu bostan "Soarele"

de anisoara in Dulciuri, 27 Ian 2010 | 8324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de bostan sau zamos
  • o portocala mare
  • 3 nuci pisate
  • 2 linguri mari de miere de albine
  • pomusoare uscate
  • 30 grame de unt sau ulei fara miros
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu bostan "Soarele":

1. Se curata de coaja bostanul. Se taie in felii de grosimea 0.6-0.9 см

2. Se prajesc feliile de bostan pe tigaie la un foc domol pe o parte si alta timp de 4-5 minute.

3. Se racesc . Intre timp se curata de coaja portocala in forma de spirala cu un cutit ingust si foarte bine ascutit. Coaja taiata de portocala se inroleaza in forma de floare si se prinde cu o scobitoare. Se pune intr-un vas cu apa rece. Asa, floarea se poate pastra in apa rece pina la 2 zile .

4. Se taie o jumatate de portocala in felii si se aranjeaza pe un platou.Deasupra se repartizeaza feliile de bostan coapte . Din cealalata jumatate de portocala se scurge sucul peste feliile de bostan se lasa pe 15 minute sa se imbibe sucul de portocala in bostanul prajit.

5. Se presara cu nuca pisata si pomusoare .La microunde se incalzeste mierea de albine si se stropeste deasupra.

6. Se serveste la masa dupa o ora, pentru ca se lasa sa se imbibe bine toate ingredientele intre ele. Se orneaza cu floarea facuta din coaja de portocala . Se poate prepara la fel un desert din felii de zamos sau pepene galben, cu o conditie ca nu se prajesc feliile. Este un desert foarte gustos si sanatos si se poate servi in zilele de post .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu bostan "Soarele"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

anisoara 1

29.01.2010, 22:12

Buna seara la toti! Bostan-dovleac asa se cheama in diferite regiuni , principalul ca am inteles despre ce leguma foarte mare este vorba. Eu am scris in receta , ca se poate prepara din bostan, dar trebuie sa-l prajiti, sau din pepene galben in forma proaspata. La noi la pepene galben se zice zamoc.
Pomusoare uscate sunt la gust ca stafidelede culoare inchisa sau deschisa, dar am avut in vedere, si zmeura uscata, coacaza uscata,bobite de struguri uscate... credca ma-ti inteles. asa-i la inceput, e greu, pina se porneste roata. Va multumesc pt tot si Va

Oana 1

29.01.2010, 23:07

Chiar arata super si sigur e bunnnnn

anisoara 1

30.01.2010, 00:47

Oana e bun si foarte sanatos...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac