Desert cu bostan "Soarele"

de anisoara in Dulciuri, 27 Ian 2010 | 5820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de bostan sau zamos
  • o portocala mare
  • 3 nuci pisate
  • 2 linguri mari de miere de albine
  • pomusoare uscate
  • 30 grame de unt sau ulei fara miros
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu bostan "Soarele":

1. Se curata de coaja bostanul. Se taie in felii de grosimea 0.6-0.9 см

2. Se prajesc feliile de bostan pe tigaie la un foc domol pe o parte si alta timp de 4-5 minute.

3. Se racesc . Intre timp se curata de coaja portocala in forma de spirala cu un cutit ingust si foarte bine ascutit. Coaja taiata de portocala se inroleaza in forma de floare si se prinde cu o scobitoare. Se pune intr-un vas cu apa rece. Asa, floarea se poate pastra in apa rece pina la 2 zile .

4. Se taie o jumatate de portocala in felii si se aranjeaza pe un platou.Deasupra se repartizeaza feliile de bostan coapte . Din cealalata jumatate de portocala se scurge sucul peste feliile de bostan se lasa pe 15 minute sa se imbibe sucul de portocala in bostanul prajit.

5. Se presara cu nuca pisata si pomusoare .La microunde se incalzeste mierea de albine si se stropeste deasupra.

6. Se serveste la masa dupa o ora, pentru ca se lasa sa se imbibe bine toate ingredientele intre ele. Se orneaza cu floarea facuta din coaja de portocala . Se poate prepara la fel un desert din felii de zamos sau pepene galben, cu o conditie ca nu se prajesc feliile. Este un desert foarte gustos si sanatos si se poate servi in zilele de post .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu bostan "Soarele"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

anisoara 1

29.01.2010, 22:12

Buna seara la toti! Bostan-dovleac asa se cheama in diferite regiuni , principalul ca am inteles despre ce leguma foarte mare este vorba. Eu am scris in receta , ca se poate prepara din bostan, dar trebuie sa-l prajiti, sau din pepene galben in forma proaspata. La noi la pepene galben se zice zamoc.
Pomusoare uscate sunt la gust ca stafidelede culoare inchisa sau deschisa, dar am avut in vedere, si zmeura uscata, coacaza uscata,bobite de struguri uscate... credca ma-ti inteles. asa-i la inceput, e greu, pina se porneste roata. Va multumesc pt tot si Va

Oana 1

29.01.2010, 23:07

Chiar arata super si sigur e bunnnnn

anisoara 1

30.01.2010, 00:47

Oana e bun si foarte sanatos...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V