Desertul "LAPTE DE PASARE"

de anisoara in Dulciuri, 25 Ian 2010 | 46844 vizualizari

 

http://www.bucataras.ro/retete/3607/tortul-lapte-de-pasare.html
aici am xpus un mod mai usor si rapid de preparaea a acestui desert. Pentru incepatori , va recomand sa incercati , in primul rind aceasta metoda, peurma receta expusa mai jos.
La gust este identic cu gustul ciocolatei " laptele de pasare" , care se produce la noi in Moldova .

 

INGREDIENTE

  • 12 oua proaspete  , vor ramine 6 galbenusuri
  • 2 pahare ( 250 gr paharul) de zahar
  • 1 pahar de lapte  fiert rece
  • 1 lingura de faina
  • 300 gr de unt  moale
  • 50 gr de gelantina ( atentie) naturala .
  • un pachetel de vanilina 
  • cacao sau ciocolata topita 
  • o picatura de sare de lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desertul "LAPTE DE PASARE":

Inainte de incepe prepararea desertului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de gr de apa fiarta racita.



Intr-un vas se separa 12 oua - albusurile de galbenusuri. Bolurile cu cite 4 albusuri fiecare in parte, se pun in frigider, pentru ca e necesar sa fie albusurile foarte reci.


Galbenusurile le impartim - 6 galbenusuri le punem intr-un vas pentru prepararea cremei, celelalte 6 le folosim pentru alte bucate.


Se pregatesc 2 vase pentru bain-mare si vasul mai mare se pune cu apa la fiert. La 6 galbenusuri se adauga 1 pahar de zahar si se amesteca foarte bine. Apoi se adauga lingura de faina si putin cite putin se adauga paharul cu lapte Totul se amesteca bine.


Compozitia obtinuta se pune la bain-mare si se amesteca intr-una cu o lingura de lemn pina se ingroasa toata crema, in decurs de 10-15 minute. Cind observam ca se ingroasa crema, se scoate vasul de pe bain-mare si se pune la racit, ca sa fie calduta crema.


In acest timp se dizolva bine la bain-mare gelatina naturala cu 100 de ml de apa si o punem sa se raceasca pina va deveni calduta.


Intr-un vas separat se bate untul moale cu mixerul si treptat se adauga crema calduta pina se omogenizeza tot. Adaugam vanilina.


Se i-a 1/3 de crema si se amesteca cu 1/3 de gelatina inmuiata foarte atent.


Atentie- ca sa obtinem o consistenta omogena din crema cu gelatina, este necesar ca ambele produse sa fie de aceiasi temperatura, caldute.



Se bat bine primele 4 albusuri in spuma cu 1/3 din paharul de zahar ramas ( in reteta sunt 2 pahare) si treptat ele se adauga in crema de unt cu gelantina, amestecind numai intr-o parte, ca sa nu se lase albusurile.



Se toarna cu atentie intr-un vas lunguiet si se pune vasul la rece in frigider, ca sa se prinda , timp de 30 min-1 ora.


Cind se atinge primul blat de crema alba cu degetul si pe deget se lipeste crema, dar este aproape intarita, se toarna a doua parte de crema, preparata la fel, ca primul blat alb - numai ca se adauga o lingura de cacao rasa , sau 2 linguri de ciocolata topita cu putin unt la microunda , amestecind f.bine, apoi se adauga treptat alte 4 albusuri batute spuma.


Cind aproape este prins al 2- lea blat de crema de culoare maronie deschisa, se adauga al treilea blat din crema, preparat la fel , ca cele doua de mai sus, numai ca se adauga 2 linguri mari rase de cacao sau 4 linguri de ciocolata topita la microunde, ca sa obtinem un blat de culoare maronie inchisa.


Vasul se lasa peste noapte la frigider, ca sa se intareasca bine straturile intre ele. A doua zi se rastoarna pe un platou si se imparte in portii. Acest desert se serveste cu ciocolata topita sau cu inghetata.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desertul "LAPTE DE PASARE"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

scortisoara 1

10.03.2013, 18:42

cat de apetisant arata! ador bomboanele Lapte de pasare si sigur voi incerca reteta!

Bya Ralu 1

10.03.2013, 20:11

zuper

babi5 1

06.10.2013, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Budinca dulce din penne rigate cu branza de vaci si stafide.