Prajitura cu crema de rom

de lira in Prajituri, 11 Iul 2010 | 12937 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru foi:

  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 150 g unt/ margarina
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt

Ingrediente pentru crema:

 

  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri de dulceata
  • 2-3 linguri cacao
  • rom

Ingrediente pentru glazura:

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de rom:

Faina amestecata cu praful de copt se pune intr-un bol impreuna cu zaharul, untul si cele 3 galbenusuuri si se amesteca pana obtinem un aluat.

Aluatul rezultat se imparte in 3 si se formeaza 3 foi care se coc pe dosul unei tavi. Aluatul este destul de sfaramicios, motiv pentru care ar fi bine sa faceti foaia direct pe dosul tavii, daca o faceti pe planseta si o transferati riscati sa se rupa. Foile se coc in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute.

Intre timp preparam crema: amestecam untul cu zaharul pudra, dulceata (eu am pus de prune), cacao si rom pana cand obtinem o consistenta cremoasa.

Dupa ce s-au copt foile, una dintre ele, cea care e mai "urata" :P sau care o sa se rupa, o zdrobiti si o adaugati la compozitia de crema. Cele 3 albusuri ramase se bat pe bain marie cu zaharul pana se leaga. Atentie, este bine sa bateti in continuu pentru ca daca nu o faceti albusurile pot avea acel aspect ca se taie si nu mai este acea consistenta pufoasa. Punem intr-o tava, o foaie coapta, crema si cealalta foaie, dupa care adaugam albusurile batute si dam la cuptor vreo 10 minute pana se rumenesc putin. Eu am taiat prajitura dupa ce am scos-o din cuptor pentru ca daca se raceste albusurile se intaresc si nu mai puteti taia bucati frumoase. Poate nu arata exact ca o prajitura scoasa din cutie sau ca cele de la cofetarie, dar gustul este foarte bun si merita incercata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Teo 1

11.07.2010, 23:40

si eu va indemn sa incercati , am facut-o de zeci de ori ; am reteta de la o ardeleanca si pot spune ca e o reusita !

Laly 1

12.07.2010, 00:05

Pai daca o lauda toata lumea pot primi si eu o portie?

lira 1

12.07.2010, 09:15

Dragele mele, eu reteta o am din caietul lui mami , numele original e Kotty Testo, de unde? nu stiu! Dar e buna rau de tot, am schimbat numele sa fie doar ceva mai sugestiv. E fooooarte buna, desi poate la aspect nu da foarte bine si nu arata ca o praji de cofetarie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tavalita