Desert prajitura Denes

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Iun 2021 | 779 vizualizari

 

Nu se putea sa nu fac eu o prajitura cu dedicatie pentru bunul meu prieten Denes, sot de bucataras Mihaela- Misulica mea draga. Patronul, asa cum il alint eu pe Denes, m-a cadorisit cu un sac de nuci gata sparte si curatate, aur curat pentru noi astia care ne bagam nasul prin bucatarie si scapam la dulcegarii. Multumesc dragii mei Denes si Mihaela.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 g albusuri
  • 400 g nuca prajita si macinata
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 100 ml sirop de zmeura, home made
  • 250 ml apa
  • Crema
  • 250 g zmeura congelata
  • 250 g lapte condensat indulcit caramelizat cu cacao DeLatte
  • 10 g gelatina+ 60 ml apa rece
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca + 3 pliculete zahar valinilat
  • Decor
  • Drajeuri de ciocolata
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Denes:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 35/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava tapetata, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 25 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul.


Tava in care am copt blatul( tava cu pereti detasabili) am imbracat-o in folie alimentara, am asezat blatul racit, l-am insiropat si m-am apucat sa fac crema.


Crema : Smantana pentru frisca am mixat-o impreuna cu zaharul valinilat, pana am obtinut o frisca ferma, am dar bolul la rece. Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Zmeura scoasa de la congelator am zdrobit-o, am adaugat laptele condensat si am pus-o pe foc pana a inceput sa se infierbante bine, am tras de pe foc si am incorporat gelatina hidratata, am omogenizat si am lasat sa se racoreasca putin. Mascarponele cu cateva linguri de frisca le-am mixat bine, apoi am incorporat zmeura cu laptele condensat. La final am incorporat restul de frisca. Crema obtinuta am pus-o peste blatul insiropat, am presarat drajeuri de ciocolata si am dat tava la frigider pentru cateva ore. Am portionat prajitura folosind un cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Denes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ksenya 1

09.06.2021, 09:34

trebuie incercata!

RuxyRux 1

10.06.2021, 21:25

O, ce prajitura speciala!

mirela0911 1

20.06.2021, 21:14

Minunata prajitura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert mini-pavlova cu zmeura