Placintele din foi de napolitana

de anisoara in Dulciuri, 19 Ian 2010 | 9967 vizualizari

 

O receta foarte reusita si rapida. Napolitanele au un gust neitral, dar in combinatie cu diferite impluturi reusim sa obtinem mai multe prajituri cu gust sarat sau dulce.

 

INGREDIENTE

  • napolitane de forma rotunda
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de gris inmuiat
  • zahar ,
  • vanilie
  • visina
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele din foi de napolitana:

Se amesteca bine brinza cu grisul inmuiat, ( nu e oblgatoriu) un ou, putina sare, putin zahar si vanile.


Se incalzeste tigaia cu ulei. Se ii-au in maina 2 foi de napolitane, cu o lingurita se adauga implutura intre foi, si se stringe bine intre palme.


Se rostogolesc pe amindoua parti in faina, peurma in ou batut si se prajesc foarte repede pe o parte si alta in uleiul incins. Cind se pun placintelele la prajit , focul se da mai incet. Se prajesc in timp de 4-5 minute.


La fel se procedeaza cu implutura de visina. Se scurge bine visina de sucul ei, se adauga putin zahar , daca este necesar. Se ung 2 felii de napolitana intre ele cu putin ou ca sa se lipeasca bine, la fel se ung alte 2 foi de napolitane intre ele . Intre aceste foi de napolitane lipite , se adauga visina, sa rostogolesc prin faina, apoi prin ou, din nou faina, apoi ou , si se prajesc la fel timp de 4-5 minute.


Dupa dorinta, se presara cu zahar pudra , sau zahar tos placintele fierbinti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele din foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Teo 1

20.01.2010, 22:21

uite ca ,la asa reteta nu m-am gandit ;numai tu, Anisoara puteai sa faci asa placintele!

anisoara 1

22.01.2010, 19:30

Multumesc Teo, , aceasta receta te scapa din orice situatie intr-un timp foarte scurt.
M-am bucurat f mult ca ai preparat cite ceva din recetele mele si ti-a placut .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau (prajite)