Prajitura cu bucati de ciocolata

de anisoara in Prajituri, 18 Ian 2010 | 6593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de dulceata fara simburi 
  • o lingura mare de bicarbonat de sodiu 
  • 200 gr de smantina 
  • 2 oua 
  • 100 gr de margarina sau unt  
  • 100 gr de zahar
  • 3 pahare  ( 250 gr paharul ) de faina
  • vanilina
  • visina
  • bucati mici de ciocolata  100 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bucati de ciocolata:

Se incalzeste cuptorul .

Intr-un vas mai larg se toarna dulceata  preparata din orice fruct, dar fara samburi. Se amesteca bine cu lingura rasa  de bicarbonat de sodiu nestins si  batem bine dulceata. Daca bateti cu mixerul electric  - atentie!  nu mai putin de 5 minute bateti totul. Daca se  bate cu telul, cu mina  - nu mai putin de 15 minute. 

Sa explic de ce: Cind incepeti sa bateti dulceata cu bicarbonatul , compozitia se mareste de vreo 3 ori  si devine o culoare violeta inchisa- asa trebuie sa fie. Compozitia  se bate  pina se micsoreaza la nivelul initial. Aceasta procedura si aceasta culoare violeta dupa coacere se transforma intr-o culoare a ciocolatei maro inchis si se obtine un  efect umed la gust .

Este foarte important  ca sa-si revina compozitia  la starea initiala.

Mai departe ,se  adauga toate ingredientele pe rind, ouale, zaharul, smintina, faina cernuta . untul topit , vanilina si se  bat bine toate ingredinetele pina se obtine un aluat omogen .Ciocolata se rupe in bucati mai mici. Visina se scurge de sucul ei.

Aluatul se toarna in forme mai mici cu lingura si se presara bucatile de ciocolata - mai multa , si visina mai putina.Formele se umplu la nivel de 2/3 .

Se coace intr-un cuptor incins pina la temperatura de 160-180 C timp de 15-20 minute, dar va rog , urmariti dupa cuptorul pe care-l folositi. 
 
Se rastoarna pe un platou prajiturile obtinute, se lasa  la racit si se stropesc cu ciocolata topita cu putin unt.

 

 

TIPS-URI

1

Aceasta reteta puteti sa o folositi la prepararea unui chec mare  sau sa o impartiti in jumatate si sa coaceti minichecuri mai mici, de pilda in forme mici de silicon , cum am procedat eu in cazul de fata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bucati de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

liana_geicu 1

19.01.2010, 21:55

BUn, Bun, foarte bun!

ala_oancea 1

24.01.2010, 10:44

Minunata ! Imi place mult blatul cu dulceata Am facut si eu mai demult un chec si a fost foarte bun.

anisoara 1

24.01.2010, 10:53

Cu placere fetelor. Intradevar , are un gust deoasebit, umed si cu gust de ciocolata, cu toate ca ingridientul principal al ciocolatei ii lipseste.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi umplute cu mere