Prajitura cu bucati de ciocolata

de anisoara in Prajituri, 18 Ian 2010 | 3824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de dulceata fara simburi 
  • o lingura mare de bicarbonat de sodiu 
  • 200 gr de smantina 
  • 2 oua 
  • 100 gr de margarina sau unt  
  • 100 gr de zahar
  • 3 pahare  ( 250 gr paharul ) de faina
  • vanilina
  • visina
  • bucati mici de ciocolata  100 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bucati de ciocolata:

Se incalzeste cuptorul .


Intr-un vas mai larg se toarna dulceata preparata din orice fruct, dar fara samburi. Se amesteca bine cu lingura rasa de bicarbonat de sodiu nestins si batem bine dulceata. Daca bateti cu mixerul electric - atentie! nu mai putin de 5 minute bateti totul. Daca se bate cu telul, cu mina - nu mai putin de 15 minute.


Sa explic de ce: Cind incepeti sa bateti dulceata cu bicarbonatul , compozitia se mareste de vreo 3 ori si devine o culoare violeta inchisa- asa trebuie sa fie. Compozitia se bate pina se micsoreaza la nivelul initial. Aceasta procedura si aceasta culoare violeta dupa coacere se transforma intr-o culoare a ciocolatei maro inchis si se obtine un efect umed la gust .


Este foarte important ca sa-si revina compozitia la starea initiala.


Mai departe ,se adauga toate ingredientele pe rind, ouale, zaharul, smintina, faina cernuta . untul topit , vanilina si se bat bine toate ingredinetele pina se obtine un aluat omogen .Ciocolata se rupe in bucati mai mici. Visina se scurge de sucul ei.


Aluatul se toarna in forme mai mici cu lingura si se presara bucatile de ciocolata - mai multa , si visina mai putina.Formele se umplu la nivel de 2/3 .


Se coace intr-un cuptor incins pina la temperatura de 160-180 C timp de 15-20 minute, dar va rog , urmariti dupa cuptorul pe care-l folositi.



Se rastoarna pe un platou prajiturile obtinute, se lasa la racit si se stropesc cu ciocolata topita cu putin unt.



 

TIPS-URI

1

Aceasta reteta puteti sa o folositi la prepararea unui chec mare  sau sa o impartiti in jumatate si sa coaceti minichecuri mai mici, de pilda in forme mici de silicon , cum am procedat eu in cazul de fata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bucati de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

liana_geicu 1

19.01.2010, 21:55

BUn, Bun, foarte bun!

ala_oancea 1

24.01.2010, 10:44

Minunata ! Imi place mult blatul cu dulceata Am facut si eu mai demult un chec si a fost foarte bun.

anisoara 1

24.01.2010, 10:53

Cu placere fetelor. Intradevar , are un gust deoasebit, umed si cu gust de ciocolata, cu toate ca ingridientul principal al ciocolatei ii lipseste.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata