Cheesecake cu aromă de capuccinno şi ciocolată

de ionix in Prajituri, 17 Feb 2011 | 2074 vizualizari

 

inspiraţie a fost una din reţetele Roxanei. pup!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • •200 g unt sau margarină, 
  • • 1 pahar cu zahăr, 
  • • 5 ouă, 
  • • două pahare cu făină, 
  • • 1 pahar cu lapte, 
  • • 10 g praf de copt, 
  • • două plicuri cu capuccinno, 
  • • 2-3 plicuri cu zahăr vanilat, 
  • • două linguri cu cacao, 
  • pentru umplutura:, 
  • •1 kg brânză de vaci dulce, 
  • • 1 pahar şi ½ cu zahăr, 
  • 3-4 linguri cu smântână, în funcţie de cât de uscată este brânza
  • • 5 ouă, 
  • • coaja de la o lămâie, 
  • • 3 pliculeţe cu zahăr vanilat, 
  • • 4 linguri cu făină, 
  • pentru glazura de ciocolată:, 
  • •50 g unt sau margarină, 
  • • 6 linguri cu zahăr, 
  • • 10 linguri cu apă, 
  • • 3 linguri cu cacao, 
  • •puţină esenţă de rom 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu aromă de capuccinno şi ciocolată:

Preparare aluat: Frecăm bine untul/margarina împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până când se topeşte zahărul. Între timpe spălăm ouăle şi separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt/margarina frecată vom adauga gălbenuşurile, unul câte unul, iar apoi încorporăm bine. Albuşurile se bat spumă, separat, împreună cu un praf de sare. Albuşurile se pun uşor peste amestecul de margarină cu gălbenuşuri, amestecând de jos în sus. Trebuie amestecat de jos în sus pentru a nu se lăsa albuşurile. Făina se amestecă cu praful de copt. Vom adăuga făina în acelaşi timp cu laptele, alternativ, amestecând tot de jos în sus. Se adaugă capuccinno şi cacaoa, amestecând de jos în sus, iar apoi se amestecă până se încorporează. Aluatul trebuie să aibe consitenţă un pi mai groasă decât cel de chec, aşa că puneţi suficient de multă făină pentru a obţine un astfel de aluat.

Preparare Umplutură: Brânza de vaci se freacă bine împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte zahărul. Se adaugă ouăle (unul câte unul). smântâna, făina, coaja de lămâie şi făina iar apoi se amestecă bine, fără a face cocoloaşe. Trebuie să fie foarte cremoasă dar uşor groasă, cum se vede în poze. Brânza de vaci nu trebuie să fie foarte zemoasă pentru că vom pune smântâna… dacă este zemoasă, o vom scurge puţin. Aceste ingrediente sunt pentru o tavă mai măricică.

Asamblare prăjitură: Într-o tavă punem hârtie de copt şi încingem cuptorul la foc mediu.  Punem circa 3 sferturi din aluat iar peste vom pune umplutura de brânză, se va întinde peste tot uniform. Peste umplutură vom pune restul de aluat, şerpuind pe lungimea tăvii. Se dă la cuptor până se coace bine, la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea înainte de a scoate prăjitura din cuptor. Când este gata o vom da la răcit. Cât timp se răceşte vom preparara glazura.

Preparare glazură: Se pune la fiert apa împreună cu zahărul şi cacaoa. Când dă în clocot vom adăuga untul/margarina şi lăsăm să se încorporeze bine, pâna la topirea margarine. După ce untul/margarina s-a topit, oprim focul şi punem esenţă de rom. Glazura se tornă fierbinte peste prăjitura răcită iar apoi se dă iar la răcit. Se serveşte după ce s-a răcit glazura.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu aromă de capuccinno şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

lia maria 1

18.02.2011, 18:07

Multumesc Ionix

mihaelar63 1

18.02.2011, 18:17

Ce buna are tot ce-mi place

adry88 1

16.06.2011, 16:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!