Chec fraged

de anisoara in Prajituri, 27 Dec 2009 | 10251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr.de faina de calitate superioara
  • 2 linguri de amidon din cartofi
  • 250 gr de brinza de vaca
  • 200 gr. de zahar
  • 150 gr. de  margarina
  • 3 oua
  • 1 lingura rasa de bicarbonat desodiu stinsa cu suc de lamie sau otet
  • 4 linguri de suc de portocale
  • coarja rasa de la o portocala
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita de coniac sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fraged:

Se cerne faina prin sita . Se bat ouale cu zaharul ,pina se topeste zaharul , se adauga sucul si coaje de portocale si se amesteca bine.

In alt vas se amesteca faina , amidonul , sarea si bicarbonatul de sodiu pina primim o compozitie omogena.

Se adauga pe rind , margarina moale , pe urma ouale si se mai bate citeva minute cu telul bine, pina primim o masa omogena spuma.

La sfirsit se amesteca bine cu brinza de vaci cu o lingura de lemn .

Toata compozitia se toarna intr-o forma de silicon si se coace la cuptor, care este incalzit in prealabil pina la temperatuara de 200 grade.

Se coace 20 minute la aceasta temperatura si peurma, t-ra se scade pina la 160 grade si se mai coace checul inca 20-25 minute.

Se scoate forma cu checul din cuptor si se lasa vre-o 10 minute sa se raceasca , deoarece este foarte fraged. Peurma se rastoarna pe un platou, se raceste bine si se orneaza dupa gust cu zahar pudra sau glazura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

anisoara 1

28.12.2009, 00:20

Cind faci un lucru cu dragoste si dorinta - mereu iti reuseste... Multumesc fetelor . Nu e nimic greu, un mic lucru e necesar- sa-ti fie cei dragi alaturi mereu de tine , sa te simti fericita si vei rasturna munti pr ei . Sarbatori Fericite tuturor!!!!

housy 1

27.06.2010, 18:25

ce forma perfecta are..zici ca-i desenat!! superb forma ta cred k e grozava

anisoara 1

27.06.2010, 22:31

Multumesc, Forma e de silicon, Si eu cred ca este una din primele mele reusite, in arta fotografiei. Am observat ca ai facut o excursie prin recetele mele. Iti multumesc pt apreciere si sper ca ai ramas multumita, Housy.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura FOI