Chec fraged

de anisoara in Prajituri, 27 Dec 2009 | 7708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr.de faina de calitate superioara
  • 2 linguri de amidon din cartofi
  • 250 gr de brinza de vaca
  • 200 gr. de zahar
  • 150 gr. de  margarina
  • 3 oua
  • 1 lingura rasa de bicarbonat desodiu stinsa cu suc de lamie sau otet
  • 4 linguri de suc de portocale
  • coarja rasa de la o portocala
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita de coniac sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fraged:

Se cerne faina prin sita . Se bat ouale cu zaharul ,pina se topeste zaharul , se adauga sucul si coaje de portocale si se amesteca bine.



In alt vas se amesteca faina , amidonul , sarea si bicarbonatul de sodiu pina primim o compozitie omogena.



Se adauga pe rind , margarina moale , pe urma ouale si se mai bate citeva minute cu telul bine, pina primim o masa omogena spuma.



La sfirsit se amesteca bine cu brinza de vaci cu o lingura de lemn .



Toata compozitia se toarna intr-o forma de silicon si se coace la cuptor, care este incalzit in prealabil pina la temperatuara de 200 grade.



Se coace 20 minute la aceasta temperatura si peurma, t-ra se scade pina la 160 grade si se mai coace checul inca 20-25 minute.



Se scoate forma cu checul din cuptor si se lasa vre-o 10 minute sa se raceasca , deoarece este foarte fraged. Peurma se rastoarna pe un platou, se raceste bine si se orneaza dupa gust cu zahar pudra sau glazura .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fraged" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

anisoara 1

28.12.2009, 00:20

Cind faci un lucru cu dragoste si dorinta - mereu iti reuseste... Multumesc fetelor . Nu e nimic greu, un mic lucru e necesar- sa-ti fie cei dragi alaturi mereu de tine , sa te simti fericita si vei rasturna munti pr ei . Sarbatori Fericite tuturor!!!!

housy 1

27.06.2010, 18:25

ce forma perfecta are..zici ca-i desenat!! superb forma ta cred k e grozava

anisoara 1

27.06.2010, 22:31

Multumesc, Forma e de silicon, Si eu cred ca este una din primele mele reusite, in arta fotografiei. Am observat ca ai facut o excursie prin recetele mele. Iti multumesc pt apreciere si sper ca ai ramas multumita, Housy.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pufosenie cu gem :)