Desert budinca de cozonac cu pere

de cristina1985 in Prajituri, 20 Aug 2019 | 1916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 felii cozonac (din 500 g )
  • 90 g unt (din care 2 lg la pere)
  • 4 pere
  • 90 g zahar+2 lg
  • 500 ml lapte
  • 4 oua mari
  • 1 lg-ta esenta vanilie
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • un praf sare
  • 50 g stafide
  • 1 lg-ta esenta rom
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de cozonac cu pere:

Se unge o tava de 32x22 cm cu unt.

Stafidele se inmoaie in putina apa, cu esenta rom.Cozonacul pe care l-am folosit eu, avea stafide , nuca si rahat.Acesta  se taie felii,iar 6 din ele se ung cu unt si se pun in tava,cu partea unsa in jos. 

Intr-o tigaie, se pun 2 lg unt la topit, apoi se adauga 2 lg zahar si perele decojite si taiate cubulete. Se amesteca,pana se reduce sosul.Apoi, se aseaza perele peste feliile de cozonac,se presara stafidele scurse (apa se arunca).Cele 2 felii de cozonac ramase, se  taie  si se pun deasupra.

Se face un amestec din lapte, oua,zahar,vanilie, scortisoara si sare. Acesta se toarna peste ingredientele din tava si se lasa 20 minute,pana absoarbe lichidul.Se apasa putin cu lingura si se introduce tava,in cuptorul preincalzit, timp de 30-35 minute, sau pana este gata,la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de cozonac cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)