Desert budinca de cozonac cu pere

de cristina1985 in Prajituri, 20 Aug 2019 | 1884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 felii cozonac (din 500 g )
  • 90 g unt (din care 2 lg la pere)
  • 4 pere
  • 90 g zahar+2 lg
  • 500 ml lapte
  • 4 oua mari
  • 1 lg-ta esenta vanilie
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • un praf sare
  • 50 g stafide
  • 1 lg-ta esenta rom
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de cozonac cu pere:

Se unge o tava de 32x22 cm cu unt.

Stafidele se inmoaie in putina apa, cu esenta rom.Cozonacul pe care l-am folosit eu, avea stafide , nuca si rahat.Acesta  se taie felii,iar 6 din ele se ung cu unt si se pun in tava,cu partea unsa in jos. 

Intr-o tigaie, se pun 2 lg unt la topit, apoi se adauga 2 lg zahar si perele decojite si taiate cubulete. Se amesteca,pana se reduce sosul.Apoi, se aseaza perele peste feliile de cozonac,se presara stafidele scurse (apa se arunca).Cele 2 felii de cozonac ramase, se  taie  si se pun deasupra.

Se face un amestec din lapte, oua,zahar,vanilie, scortisoara si sare. Acesta se toarna peste ingredientele din tava si se lasa 20 minute,pana absoarbe lichidul.Se apasa putin cu lingura si se introduce tava,in cuptorul preincalzit, timp de 30-35 minute, sau pana este gata,la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de cozonac cu pere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir cu visine