Covrigei cu brinza dulce

de anisoara in Dulciuri, 30 Ian 2010 | 4796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg de covrigei
  • 0.5 l de lapte
  • 250 gr de brinza de vaci
  • un ou
  • 1 lingura de zahar
  • vanilina
  • stafide
  • visine fara simburi

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu brinza dulce:

Se cumpara covrigeii de mici, sa fie uscati, tari.

Se toarna intr-un vas mai mare laptele caldut  peste ei , ca sa-i acopere un cm deasupra lor si se pun la inmuiat pe o 1-2 ore.  Ei trebuie sa se mareasca cam de 2 ori si se fac moi la pipait. Unii covrigi se pot deforma putin , sau se rup. Dar acest faptm depinde mult de calitatea lor.

Dupa ce s-au inmuiat, se pun pe un servetel de hirtie de bucatarie, ca sa se imbibe lichidul  si se pot umple cu pasta de brinzica dulce.

prepararea paste de brinzica :

Intr-un vas se amescteca brinza, oul, up pic de vanilie, stafidele inmuiate in prealabil, si zaharul.

Se pune cuptorul la incalzit la temperatura de 160 C.

Pe tavaua unsa cu margarina se aseaza unul linga altul  covrigeii implulti cu brinzica, se pune deasupra cite o visina,  si se dau la cuptor sa se coaca - 10-15 minute , depinde cit de rumeni vreti sa fie.

Se servesc la masa calzi cu smintina. Este o mincare preferata a  copiilor , atit calduti cit si reci.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu brinza dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

ieri la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

ieri la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

ieri la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

Desert amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

mirela0911

3438 puncte

Rocsi

2799 puncte

oanapl

2763 puncte

Constelatialeu

2762 puncte

 Adi

1600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu spanac