Halva de casa

de anisoara in Dulciuri, 17 Ian 2010 | 15794 vizualizari

 

Aceasta reteta m-a impresionat de mult timp, am vazut-o intr-o revista "Practic in bucatarie". Este un desert foarte gustos pe care vi-l recomand sa-l serviti la mesele de sarbatoare in timpul postului.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. de gris
  • 200-300 gr de nuci pisate
  • 200 gr.zahar
  • 300 ml apa
  • vanilie
  • 60 gr ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva de casa:

1. Intr-un vas se fierbe la un foc mic un sirop de zahar cu apa pina siropul va incepe sa se ingroase putin. Se poate inlocui zaharul cu miere de albine.


2. In alt vas se toarna uleiul, nucile pisate ( mijlociu) si grisul. Se prajesc toate produsele la un loc timp de 5 minute amestecind mereu cu o lingura de lemn.


3. Se toarna siropul dulce in vasul cu nucile si se amesteca mereu timp de 15 minute la un foc mijlociu pina toata compozitia se ingroasa si se desprinde de peretii vasului in care se fierbe.


4. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga vanilie, se toarna intr-un vas separat, ca sa-si ia forma si se lasa la racit cam 2 ore.


5. Se rastoarna pe farfurie si se presara cu nuci pisate sau fructe uscate ( dupa dorinta).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Halva de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

anisoara 1

18.01.2010, 22:10

Salut la toti, fetelor merita sa o preparati, este un desert foarte gustos de post. Deasemenea, cine prepara mereu checul "Negresa "receta de post , in combinatie cu acest desert in calitate de crema , se obtine o torta foarte gustoase pentru zilele de post. Nu am fotografiat tortul cind l-am preparat , dar credeti-ma, ca e este o combinatie a gustului destul de reusita : Negresa +receta de halva.

ala_oancea 1

24.01.2010, 10:39

Am incercat si eu o reteta asemanatoare si a fost tare buna

anisoara 1

24.01.2010, 10:55

Da , merita sa fie preparata si probata.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)