burdulea56

1

Bucataras
incepator

Tarnaveni

Bucataras din 11.02.2010

RETETE85
PRIETENI109
Retete / Aperitive / Garnituri

Oua umplute decorate cu buburuze si soricei

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2011

Daca in meniul de revelion ati decis sa aveti oua umplute insa inspratia nu este aliata dumneavoastra in aceste zile, va propun sa le decorati cu buburuze din rosii cherry sau soricei din oua. Decorul se realizeaza relativ usor: pt buburuze aveti nevoie de rosii mai tari, masline si cateva...

Lipie cu ciuperci, porumb si cas

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2011

Salamul taiat cubulete mici, se pune intr-o tigaie si se prajeste in putin unt timp de 3 minute. Se adauga ciupercile spalate, taiate felii, le sotam vreo alte 3 minute, adaugam porumbul scurs de zeama, piperam, saram, amestecam usor si stingem focul. Intre timp intr-o alta tigaie unsa cu...

Drob de carne

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2011

Se amesteca bine carnea tocata cu ouale crude, painea inmuiata si stoarsa, condimentele, verdeata tocata marunt. Se unge o tava de cozonac cu ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, asezam in tava jumatate din compozitie, punem ouala fierte tari, curatate de coaja. Peste oua adaugam restul de...

Rulouri din piept de pasare cu morcov si ou

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2011

Incepem prin a pune la fiert un morcov subtire si lung timp de 10 minute. Punem la fiert separat, un ou, pe care il fierbem tare. O jumatate de piept mare se taie in doua, insa nu de tot, in asa fel incat sa obtinem o bucata mare de carne,  il desfacem, il batem cu ciocanul de carne,...

Crantanele cu masline

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2011

Lasati sa se decongeleze aluatul, desfaceti foaia, intindeti pasta de tomate, presarati bucatele de masline negre si verzi fara samburi, piperati, presarat cascaval razuit, rulati foaia strans si taiati felii de grosimea degetului cu ajutorul unui cutit zimtat. Ungeti fiecare felie cu ou...

Salata de boeuf de Craciun

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2011

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari (sau se taie cubulete)apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare si castravetii pe care ii adaugam peste zarzavat, maruntim carnea pe care o adaugam la zarzavat. Intre timp din ingredientele pt maioneza preparam maioneza: zdrobim f. ...

Oua umplute de Craciun

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2011

Se fierb ouale tare, se decojesc, se taie in jumatate pe lungime si scoatem galbenusurile. Intre timp pregatim maioneza: zdrobim bine 2 sau 3 galbenusuri fierte cu alte 2 crude, adaugam mustarul, omogenizam bine, apoi adaugam cate putin ulei si amestecam continuu(eu folosesc robotul) pana se...

Rosii umplute cu vinete (din vinete cu coaja alba) cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2010

Se aleg rosii sanatoase, rosiile spalate se taie in jumatati, se scoate miezul cu o lingurita, apoi cu un cornet umplem jumatatile de rosii cu vinete. Puteti folosi la fel de bine o punga de plasic, in care puneti vinetele, taiati punga la varf si prin presare umpleti jumatatile de rosii. Eu am...

Ardei gras umplut cu urda si cas

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2010

Se prepara o pasta din urda, cas de oaie razuit pe razatoarea cu gauri mici, ceapa razuita, patrunjelul verde, piper macinat, boia, sare (eu am mixat totul cu blenderul). Ardeii spalati se curata de samburi, se umplu cu aceasta pasta, apoi se adu la rece 30 minute, dupa care se pot consuma, se...

Paine prajita cu ou si branza de oaie

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2010

Ouale se sparg, se sareaza, se bat bine cu furculita. Feliile de paine se inmoaie in ouale batute, se prajesc in ulei incins pe o parte, se intorc pe cealalta parte si imediat se presara cas razuit pe razatoarea cu gauri mici. Se lasa feliile la prajit pana se inmoaie branza, se scot pe...

Paine cu ou

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2010

Se bat ouale cu putina sare, se taie felia de paine in jumatate, se da prin ou pe ambele parti, apoi se prajeste in ulei tot pe ambele parti. O asociez cu mezeluri, la dejun sau la cina.

Clatite cu cas si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2010

Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul fainii, unde adaugam ouale amestecate cu iaurtul. Omogenizam bine, subtiem aluatul cu apa minerala, adaugam 1 lingura de ulei, un praf de sare, omogenizam din nou pana obtinem un aluat fin de clatite. Lasam la frigider 30 de minute, apoi...

Rulada din carne de porc cu arome de primavara

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2010

Inmuiem painea, o stoarcem bine, o punem intr-un castron. Cartoful curatat, spalat, se razuieste pe razatoare cu gauri mici, se adauga peste paine, adaugam carnea, verdeata spalata si taiata marunt, boiaua, piperul, vegeta, ouale, faina si amestecam cu forta pana se obtine o pasta omogena....

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2010

Am curatat ouale, le-am taiat in jumatate, de-a lungul, am scos galbenusurile pe care le-am zdrobit, le-am amestecat cu galbenusul crud, mustarul si am picurat ulei putin cate putin pana am preparat maioneza. Am amestecat maioneza cu 1 lingura smantana, am asezat-o pe o farfurie in asteptarea...

Pilaf de orez cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Am inceput cu orezul pe care l-am spalat, l-am pus la fiert la foc mic timp de 20 minute, dupa care l-am clatit cu apa rece, l-am strecurat. In timp ce fierbe orezul, intr-un cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, ardeiul taiat felii, se calesc pana devin...

Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Cartofii curatati, spalati, se taie felii, se sareaza se aseaza intr-un vas rezistent pt cuptor,  tapetat cu hartie de copt, adaugam uleiul, miscam usor cartofii sa se unga cu ulei, acoperim tava cu staniol si se da la cuptorul deja incins vreme de 30 minute. Scoatem tava si razuim cas de...

Rulada colorata cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2010

Spanacul ales, spalat, se fierbe in apa cu sare cateva minute(10 minute), se scurege de apa, se toaca, se pune intrun castron, se adauga mararul, ceapa, usturoiul taiate marunt, 1 ou intreg si albusul de la cel de-al doilea ou, faina, piperul, sare. Amestecam toate ingredientele foarte bine, apoi...

Drob de miel

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2010

Organele se curata si se spala in apa rece. Traheea plamanilor, se elimina. Rinichii se scot din stratul de grasime care ii protejeaza, se taie in jumatati, se curata partea alba de la mijloc si se indeparteaza pielitele, sa ramana perfect curati. Prapurele se inmoaie in apa calduta, se...

Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2010

Pana se decongeleaza aluatul, putem prepara umplutura. Salamul se razuie pe razatoarea cu gauri mari, se condimenteaza cu piper, sare, oregano, enibahar, adaugam oul, amestecam totul bine, lasam deoparte. Se lasa aluatul la decongelat, se desface, se intinde pe masa sau planseta, se aseaza...

Afisate 1 - 19 din 19 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]