Salata de boeuf de Craciun

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2011 | 7523 vizualizari

 

Anul acesta de Craciun, am dat salatei forma de floare-soarelui. De mult voiam sa decorez salata in acest fel si nu am tinut cont de faptul ca era poate mai potrivit un decor de iarna. Deci de Craciun salata mea amintea de vara cand infloreste floarea-soarelui.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 3 cartofiori,
  • 1 telina mica,
  • 2-3 castraveti murati,
  • carne(200 g fiarta de pasare, de vita...),
  • sare. 
  • Pt maioneza:
  • 1/2 cartof fiert,
  • 1 galbenus crud de ou,
  • 2-3 lingurite mustar,
  • ulei (aprox. 250 ml).
  • Pt ornat:
  • cipsuri si masline negre.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf de Craciun:

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari (sau se taie cubulete)apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare si castravetii pe care ii adaugam peste zarzavat, maruntim carnea pe care o adaugam la zarzavat. Intre timp din ingredientele pt maioneza preparam maioneza: zdrobim f. bine jumatatea de cartof fiert, se amesteca cu mustarul si galbenusul crud de ou, apoi adaugam ulei putin cate putin pana obtinem o maioneza consistenta. Din cantitatea de maioneza, oprim 1-2 linguri pt a acoperi salata, iar restul de maioneza se amesteca cu zarzavatul si carnea maruntite, adaugam sare dupa gust, omogenizam bine. Asezam salata pe un platou, ii dam forma rotunda, o imbracam cu maioneaza, decoram cu cipsuri si bucati de masline negre.

TIPS-URI

1

Daca vrem cantitate mai mare, folosim mai mult zarzavat si maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

burdulea56 1

06.01.2011, 21:42

Mena, multumesc.

burdulea56 1

08.01.2011, 22:53

Da Mena!

adry88 1

20.05.2011, 10:43

felicitari pt ornat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecel cu cascaval