Painici din faina integrala cu diverse umpluturi

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 11 Iun 2012 | 4079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • - 800 gr faina integrala
  • - 200 gr faina neagra
  • - 100 ml lapte
  • - 580-600 ml apa
  • - 2 pliculete drojdie uscata sau 2 cubulete drojdie prosapata
  • - 2 lingurite sare
  • - 2 lingurite zahar
  • - 4 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • - 8 felii cascaval
  • - 1 varza mica calita in ulei cu sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici din faina integrala cu diverse umpluturi:

Pregatim aluatul in felul urmator:

- punem drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 minute

- amestecam bine cele doua tipuri de faina, adaugam sarea si cealalta lingurita de zahar si amestecam

- turnam drojdia dospita si treptat apa calduta framantand cu mana pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete

- adaugam si uleiul si mai framantam 3-4 minute

- acoperim si lasam la dospit la loc cald timp de o ora

Calim varza in cateva linguri de ulei si adaugam doar sare si piper.

Intindem aluatul, taiem in dreptunghiuri si umplem o jumatate cu varza calitaIndoim apoi apasand la capete pt a se lipi.

Mai lasam la dospit 20 min.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 min.

Procedam la fel si la cele cu cascaval. Asezam cascavalul in mijloc si indoim capetele.

Lasam la dospit 20 min, apoi le dam la cuptor.

Iar pentru chiflute, formam chiflele pe care la fel le lasam la dospit 20 min apoi le dam la cuptor 20-15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici din faina integrala cu diverse umpluturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

T I M E A 1

11.06.2012, 21:39

Medi, Ina - multumesc frumos

mamaieelena 1

11.06.2012, 22:51

ce bune sunt

T I M E A 1

12.06.2012, 11:46

mamaieelena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu varza - Dukan