Painici din faina integrala cu diverse umpluturi

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 11 Iun 2012 | 1700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • - 800 gr faina integrala
  • - 200 gr faina neagra
  • - 100 ml lapte
  • - 580-600 ml apa
  • - 2 pliculete drojdie uscata sau 2 cubulete drojdie prosapata
  • - 2 lingurite sare
  • - 2 lingurite zahar
  • - 4 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • - 8 felii cascaval
  • - 1 varza mica calita in ulei cu sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici din faina integrala cu diverse umpluturi:

Pregatim aluatul in felul urmator:


- punem drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 minute


- amestecam bine cele doua tipuri de faina, adaugam sarea si cealalta lingurita de zahar si amestecam


- turnam drojdia dospita si treptat apa calduta framantand cu mana pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete


- adaugam si uleiul si mai framantam 3-4 minute


- acoperim si lasam la dospit la loc cald timp de o ora


Calim varza in cateva linguri de ulei si adaugam doar sare si piper.


Intindem aluatul, taiem in dreptunghiuri si umplem o jumatate cu varza calita. Indoim apoi apasand la capete pt a se lipi.


Mai lasam la dospit 20 min.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 min.


Procedam la fel si la cele cu cascaval. Asezam cascavalul in mijloc si indoim capetele.


Lasam la dospit 20 min, apoi le dam la cuptor.


Iar pentru chiflute, formam chiflele pe care la fel le lasam la dospit 20 min apoi le dam la cuptor 20-15 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici din faina integrala cu diverse umpluturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

T I M E A 1

11.06.2012, 21:39

Medi, Ina - multumesc frumos

mamaieelena 1

11.06.2012, 22:51

ce bune sunt

T I M E A 1

12.06.2012, 11:46

mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu varza