Pregatim aluatul in felul urmator:
- punem drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 minute
- amestecam bine cele doua tipuri de faina, adaugam sarea si cealalta lingurita de zahar si amestecam
- turnam drojdia dospita si treptat apa calduta framantand cu mana pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete
- adaugam si uleiul si mai framantam 3-4 minute
- acoperim si lasam la dospit la loc cald timp de o ora
Calim varza in cateva linguri de ulei si adaugam doar sare si piper.
Intindem aluatul, taiem in dreptunghiuri si umplem o jumatate cu varza calita. Indoim apoi apasand la capete pt a se lipi.
Mai lasam la dospit 20 min.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 min.
Procedam la fel si la cele cu cascaval. Asezam cascavalul in mijloc si indoim capetele.
Lasam la dospit 20 min, apoi le dam la cuptor.
Iar pentru chiflute, formam chiflele pe care la fel le lasam la dospit 20 min apoi le dam la cuptor 20-15 min.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro