Painici din faina integrala cu diverse umpluturi

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 11 Iun 2012 | 1896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • - 800 gr faina integrala
  • - 200 gr faina neagra
  • - 100 ml lapte
  • - 580-600 ml apa
  • - 2 pliculete drojdie uscata sau 2 cubulete drojdie prosapata
  • - 2 lingurite sare
  • - 2 lingurite zahar
  • - 4 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • - 8 felii cascaval
  • - 1 varza mica calita in ulei cu sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici din faina integrala cu diverse umpluturi:

Pregatim aluatul in felul urmator:


- punem drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 minute


- amestecam bine cele doua tipuri de faina, adaugam sarea si cealalta lingurita de zahar si amestecam


- turnam drojdia dospita si treptat apa calduta framantand cu mana pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete


- adaugam si uleiul si mai framantam 3-4 minute


- acoperim si lasam la dospit la loc cald timp de o ora


Calim varza in cateva linguri de ulei si adaugam doar sare si piper.


Intindem aluatul, taiem in dreptunghiuri si umplem o jumatate cu varza calita. Indoim apoi apasand la capete pt a se lipi.


Mai lasam la dospit 20 min.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 min.


Procedam la fel si la cele cu cascaval. Asezam cascavalul in mijloc si indoim capetele.


Lasam la dospit 20 min, apoi le dam la cuptor.


Iar pentru chiflute, formam chiflele pe care la fel le lasam la dospit 20 min apoi le dam la cuptor 20-15 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici din faina integrala cu diverse umpluturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

T I M E A 1

11.06.2012, 21:39

Medi, Ina - multumesc frumos

mamaieelena 1

11.06.2012, 22:51

ce bune sunt

T I M E A 1

12.06.2012, 11:46

mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata