Placinta cu varza

de Criss in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2015 | 709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat: 
  • 330 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600 g faina
  • 1 lingurita drojdie + 2 linguri faina
  • 1 lingura unt moale/margarina/untura
  • 1 galbenus de ou pentru uns placinta
  • Umplutura: 
  • 1-2 verze (aproximativ 2 kg)
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza:

Varza se taie fasii subtiri ca pentru salata si se freaca cu sare. Se lasa 15-20 minute pana se inmoaie. Se pune varza intr-o oala in care se pune si uleiul si se caleste varza. Daca va place mai mult fiarta decat calita, adaugati si o cana de apa. Se condimenteaza cu mult piper. (Mie imi place varza calita simpla, nu adaug nimic altceva dar daca vreti puteti cali o ceapa impreuna cu varza, puteti adauga marar, boia de ardei, etc. )   In cuva masinii de paine se pune mai intai apa, apoi uleiul, sarea si zaharul, apoi faina si ultima e drojdia uscata. Se seteaza masina pe programul de framantare si crestere (la masina mea e nr. 8) si ea isi face treaba singura. In fix o ora si 30 minute avem un aluat pufos, crescut.  Rasturnam aluatul crescut pe planseta de lucru usor infainata.  Separat amestecam cele doua linguri de faina cu o lingura unt moale/margarina/untura. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si ungem deasupra amestecul de faina cu untura, rulam si taiem sulul in doua bucati egale din care vom intinde doua foi.  Punem prima foaie in tava, presaram o lingura de gris care are rolul de a absorbi excesul de lichid din umplutura, punem varza calita, acoperim cu a doua foaie. Intepam placinta din loc in loc cu o furculita, ungem cu galbenus de ou si introducem tava in cuptor pentru 45 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu varza-0
Placinta cu varza-1
Placinta cu varza-2
Placinta cu varza-3
Placinta cu varza-4
Placinta cu varza-5
Placinta cu varza-6

COMENTARII (17)

Criss

Criss 1

20.12.2015, 16:46

Multumesc mult.

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:01

foarte buna!

Criss

Criss 1

21.12.2015, 10:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!