Placinta cu varza

de Criss in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2015 | 1071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat: 
  • 330 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600 g faina
  • 1 lingurita drojdie + 2 linguri faina
  • 1 lingura unt moale/margarina/untura
  • 1 galbenus de ou pentru uns placinta
  • Umplutura: 
  • 1-2 verze (aproximativ 2 kg)
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza:

Varza se taie fasii subtiri ca pentru salata si se freaca cu sare. Se lasa 15-20 minute pana se inmoaie. Se pune varza intr-o oala in care se pune si uleiul si se caleste varza. Daca va place mai mult fiarta decat calita, adaugati si o cana de apa. Se condimenteaza cu mult piper. (Mie imi place varza calita simpla, nu adaug nimic altceva dar daca vreti puteti cali o ceapa impreuna cu varza, puteti adauga marar, boia de ardei, etc. ) In cuva masinii de paine se pune mai intai apa, apoi uleiul, sarea si zaharul, apoi faina si ultima e drojdia uscata. Se seteaza masina pe programul de framantare si crestere (la masina mea e nr. 8) si ea isi face treaba singura. In fix o ora si 30 minute avem un aluat pufos, crescut. Rasturnam aluatul crescut pe planseta de lucru usor infainata. Separat amestecam cele doua linguri de faina cu o lingura unt moale/margarina/untura. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si ungem deasupra amestecul de faina cu untura, rulam si taiem sulul in doua bucati egale din care vom intinde doua foi. Punem prima foaie in tava, presaram o lingura de gris care are rolul de a absorbi excesul de lichid din umplutura, punem varza calita, acoperim cu a doua foaie. Intepam placinta din loc in loc cu o furculita, ungem cu galbenus de ou si introducem tava in cuptor pentru 45 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Criss 1

20.12.2015, 16:46

Multumesc mult.

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:01

foarte buna!

Criss 1

21.12.2015, 10:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata