Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2020 | 422 vizualizari

 

Astazi vin cu o reteta deosebita: un cheesecake cu branza cu mucegai, nuci, cu un topping de dulceata de ceapa si frunze proaspete si colorate de salata. Date fiind ingredientele folosite, cheesecake-ul este destul de satios, dar in acelasi timp delicios, savuros, numai bun de preparat pentru o ocazie speciala. 

 

INGREDIENTE

  • 6 foi subtiri de placinta
  • unt topit pentru uns foile
  • 600 g branza cremoasa (mascarpone+crema de branza cu smantana)
  • 3 oua
  • 3 linguri faina alba
  • 50 g miez nuca
  • 200 g branza cu mucegai (blue cheese)
  • Pt topping:
  • 1 borcanel dulceata de ceapa cu stafide
  • o mana de miez de nuca
  • frunze proaspete de salata (divers colorate)
  • chives sau fruze de ceapa verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie:

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.


Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.


Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe rand cu unt. Taie marginile foilor.


Mixeaza branza intr-un bol sau in vasul robotului pana devine moale si omogena. Adauga ouale (batute deja) si amesteca bine.


Incorporeaza si faina adaugata in ploaie, apoi nucile si bucati de branza cu mucegai.


Toarna compozitia peste foi in tava si pune la cuptor pentru 50-55 minute.


Lasa cheesecake-ul sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din forma de copt, apoi asaza-l pe platoul de servit.


Pune cu o spatula dulceata de ceapa rosie pe deasupra formand un strat subtire si niveleaza.


Presara frunze colorate de salata, bucati de nuci si frunze de ceapa verde tocate marunt.


Cum spuneam si mai devreme, cheesecake-ul cu branza cu mucegai si nuci e destul de consistent, asa ca o felie subtire e suficienta si merge incredibil de bine cu un pahar cu vin rosu sec.




Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

21.03.2020, 09:46

Bun!

Rocsi 1

21.03.2020, 19:58

Ce fain este! Mi se pare potrivit chiar si pentru mese festive!

mirela0911 1

22.03.2020, 12:27

Ce bine suna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gustare festiva din cascaval in cosulete