Chutney de ceapa rosie cu stafide

de Bucataras in Dulceata / Gem, 17 Mar 2020 | 2222 vizualizari

 

Chutney sau dulceata de ceapa rosie cu stafide, dulce si lipicioasa, e compania perfecta pentru un platou de branzeturi speciale, o tarta sau simplu, peste o felie de paine cu branza. 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ceapa rosie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 300 g zahar brun
  • 150 ml vin rosu
  • 50 ml otet balsamic
  • 50 g stafide
  • 3-4 cuisoare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de ceapa rosie cu stafide:

Taie ceapa fideluta. 

Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa. 

Adauga sarea, zaharul, stafidele, vinul, otetul balsmic si cuisoarele, amesteca si micsoreaza focul.

Lasa sa fiarba pana zeama scade de tot, amestecand din cand in cand, pana devine lipicioasa si isi schimba culoarea. Ca la orice dulceata. 

Pune chutney-ul in borcane sterilizate si pastreaza-l la frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de ceapa rosie cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS