Dulceata de trandafiri

de nico15 in Dulceata / Gem, 22 Iun 2014 | 2616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g petale de trandafiri
  • 1.5 kg de zahar
  • 550 ml apa
  • 2 lamai
  • Putina scortisoara
  • Sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Este un anume tip de trandafir din care se face dulceata. Culegem petalele de trandafiri si le spalam bine, dupa care frecam petalele cu sare de lamaie. Lasam sa se inmoaie si le vom stoarce.

Dupa aceea facem un sirop de zahar, punem zaharul si adaugam apa peste petale cat sa depaseasca putin. Lasam sa fiarba si sa se faca un sirop. Adaugam petalele de trandafiri, dam focul mic si lasam sa fiarba incet.

Din cand in cand facem proba la consistenta dulcetei. Adaugam juice-ul de la lamaie si continuam fierberea. Daca observam ca dulceata are consistenta dorita luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Punem dulceata in borcane si deasupra presaram scortisoara.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri, varianta cu apa plata