Crantanele cu masline

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2011 | 12006 vizualizari

 

Aceasta reteta este inspirata dupa o reteta a Sandrei Lee.
Este o reteta rapida si foarte gustoasa, avand in vedere ca aluatul foietaj este cumparat. Merge foarte bine cu un pahar de bere sau un sprit de vin, crantanelele sunt bune calde dar si reci.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj Linco,
  • 200-250 g masline negre si verzi,
  • 2-3 linguri pasta de tomate,
  • piper,
  • 100 g cascaval razuit pe razatoarea cu gauri mari,
  • 1 ou.
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crantanele cu masline:

Lasati sa se decongeleze aluatul, desfaceti foaia, intindeti pasta de tomate, presarati bucatele de masline negre si verzi fara samburi, piperati, presarat cascaval razuit, rulati foaia strans si taiati felii de grosimea degetului cu ajutorul unui cutit zimtat. Ungeti fiecare felie cu ou batut amestecat cu putina apa rece.


Asezati feliile unse intro tava, pe hartie de copt si dati tava la cuptorul pe care l-ati incins dinainte, timp de 25-30 minute. Urmariti crantanelele dupa 15-20 minute sa nu se arda. La mine coptul a durat cam 25-30 minute. Dupa acest timp scoateti tava din cuptor lasati sa se raceasca, apoi asezati crantanelele pe servetel absorbant sa se raceasca putin. Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci, se potrivesc bine cu bere sau vin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crantanele cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

housy 1

03.08.2011, 11:52

arata, si pun pariu k si sunt delicioase!!! o gustare rapida si de efect... va felicit d-na! ideea e minunata, la prima ocazie va fi incercata! si cu siguranta va fi un succes total ...ne plac foitajele si maslinele

claudiaO 1

03.12.2013, 08:53

bun si usor

iri_iri 1

12.11.2014, 22:49

interesanta idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lasagna

la 16:31

Aperitiv invartita cu branza sarata

ieri la 21:32

Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau 9

ieri la 19:26

Desert tarta rustica cu capsune

de Lau 9

ieri la 18:39

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pasta de ton