Tarta cu ceapa si bacon

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2019 | 2533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 6 lg apa rece
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • sare
  • Umplutura:
  • 500 g ceapa
  • 60 g unt
  • 100 g bacon
  • 1 frunza dafin
  • 300 g smantana
  • 50 g cascaval+100 g (deasupra)
  • 1 ou
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 varf cutit nucsoara
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa si bacon:

Umplutura: Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Caliti-o in putin ulei si 60 g unt, timp de 20 minute cu capac, timp in care mai amestecati din cand in cand. Apoi adaugati baconul taiat  sare, piper, dafin si mai lasati 10 minute. Scurgeti de ulei si lasati la racit.

Smantana se amesteca cu oul, sare, piper, nucsoara ,50 g cascaval (ras pe razatoarea cu ochiuri mari) si amestecul de ceapa cu bacon (racit). Se poate pastra la frigider pana este gata aluatul.

Aluatul: se amesteca untul rece cu faina, pana rezulta un aluat nisipos,apoi adaugati oul, sare,praf de copt  si apa rece. Aluatul trebuie sa stea 30 minute la frigider.Apoi se intinde intr-o forma rotunda, se pune in tava de tarta, tapetata cu hartie de copt (cu diametru de 28 cm).Se inteapa cu furculita si se pune umplutura.Se presara 100 g de  cascaval ras (pe razatoarea cu ochiuri mari).

Se coace in cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se rumeneste deasupra,iar scobitoarea iese curata.Se poate verifica dupa primele 20-30 minute,iar daca nu e facuta ,se mai lasa. Este buna atat calda cat si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si bacon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute cu pate din ficatei de pui