Prajitura cu cafea si ciocolata

de Miha in Prajituri, 28 Noi 2011 | 5874 vizualizari

 

Cu drag pentru Cris... ca ieri n-am apucat! :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri bilute de ciocolata
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 2 pliculete cu ness
  • 100 g unt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea si ciocolata:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Intr-un castron separat amestecam faina cu fulgii de cocos, praful de copt si bilutele de ciocolata. Incorporam apoi in spuma de albusuri, amestecand usor cu o spatura, cu miscari de jos in sus.



Turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenste usor si incepe sa se desprinda de pe marginea tavii. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin pufoase ca o crema. Adaugam amidonul si omogenizam usor, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele in care am dizolvat cafeaua, omogenizam si punem vasul la baine marie. Amestecam continuu pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte si lasam la racit.



Untul moale la temperatura camerei il incorporam in budinca racita.



Turnam crema peste blatul racit, nivelam si dam la frigider pana preparam glazura.


Glazura:


Ciocolata o topim la foc mic cu untul si smantana. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit. Turnam glazura peste prajitura si dam din nou la frigider pana se intareste.



Se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Miha 1

06.12.2011, 19:22

Multumesc mult Maria! Ma bucur tare mult ca-ti place!

Marilisa 1

19.12.2012, 12:46

Buna Miha, am o intrebare, bilutele de ciocolata se gasesc de cumparat sau trebuie facute de casa ??

Miha 1

19.12.2012, 14:56

Marilisa, bilutele de ciocolata se gasesc de cumparat, cum sunt cele pentru decor. Sau poti folosi ciocolata rasa, cum crezi tu ca e mai convenabil.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snikers cu ciocolata alba