Prajitura cu bombite de branza si cocos

de La Ancuta in Prajituri, 23 Apr 2012 | 2867 vizualizari

 

Prajitura aceasta o am pe lista de "to do" de foarte multa si doar acum i-a venit randul. Mi-a placut combinatie de branza, cocos si cacao. Unde mai pui ca e si foarte aspectuoasa. O mai laud mult, sau v-am convins sa o incercati ? :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Bombite de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 2 galbenusuri
  • Sos de ciocolata:
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 pahar cu apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bombite de branza si cocos:

Blatul:

Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devine spuma lucioasa, ca pentru bezea.


Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom. Turnam apoi galbenusurile peste spuma de albus si amestecam usor.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o adaugam in compozitie, amestecand usor, pana se incorporeaza.


Pregatim apoi bombitele de branza:

Mixam branza impreuna cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. La final adaugam amidonul si apoi nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza.


Cu mainile umezite formam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Turnam deasupra blatul de cacao si dam la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii (~25 de minute).


Pentru sosul de ciocolata amestecam cacaoa cu zaharul si apoi desfacem cu apa. Punem pe foc mic si lasam sa dea un clocot. In acest moment adaugam unul si mai lasam sa dea cateva clocote.

Lasam sosul la racit.


Dupa ce prajitura s-a copt turnam sosul de ciocolata deasupra si lasam sa se raceasca in tava.


Se portioneaza dupa racirea completa.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bombite de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

La Ancuta 1

24.04.2012, 23:15

Simona, Mirela va multumesc

ada2605 1

03.05.2012, 19:56

E ceva de vis! Luni a fost prima intalnire, cred ca si in weekend repet povestea. E delicioasa, ai un mod deosebit de a prezenta retetele si retete minunte! Felicitari si multumesc!

La Ancuta 1

03.05.2012, 22:50

Ada ma bucur mult ca ti-a palcut Si eu iti multumesc pentru incredere si pentru cuvintele frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!