Prajitura cu bombite de branza si cocos

de La Ancuta in Prajituri, 23 Apr 2012 | 5445 vizualizari

 

Prajitura aceasta o am pe lista de "to do" de foarte multa si doar acum i-a venit randul. Mi-a placut combinatie de branza, cocos si cacao. Unde mai pui ca e si foarte aspectuoasa. O mai laud mult, sau v-am convins sa o incercati ? :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Bombite de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 2 galbenusuri
  • Sos de ciocolata:
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 pahar cu apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bombite de branza si cocos:

Blatul:
Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devine spuma lucioasa, ca pentru bezea.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom. Turnam apoi galbenusurile peste spuma de albus si amestecam usor.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o adaugam in compozitie, amestecand usor, pana se incorporeaza.

Pregatim apoi bombitele de branza:
Mixam branza impreuna cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. La final adaugam amidonul si apoi nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza.

Cu mainile umezite formam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Turnam deasupra blatul de cacao si dam la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii (~25 de minute).

Pentru sosul de ciocolata amestecam cacaoa cu zaharul si apoi desfacem cu apa. Punem pe foc mic si lasam sa dea un clocot. In acest moment adaugam unul si mai lasam sa dea cateva clocote.
Lasam sosul la racit.

Dupa ce prajitura s-a copt turnam sosul de ciocolata deasupra si lasam sa se raceasca in tava.

Se portioneaza dupa racirea completa.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bombite de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (47)

La Ancuta 1

24.04.2012, 23:15

Simona, Mirela va multumesc

ada2605 1

03.05.2012, 19:56

E ceva de vis! Luni a fost prima intalnire, cred ca si in weekend repet povestea. E delicioasa, ai un mod deosebit de a prezenta retetele si retete minunte! Felicitari si multumesc!

La Ancuta 1

03.05.2012, 22:50

Ada ma bucur mult ca ti-a palcut Si eu iti multumesc pentru incredere si pentru cuvintele frumoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura RAFAELO ®Laura S.