cocineraviajera

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 06.10.2011

RETETE14
PRIETENI10
Retete

Peste festiv "a la Marina"

In Peste la 9 Sep 2012

Mod de preparare aluat: Faina se amesteca cu margarina moale, se adauga oul, sarea si otetul. Se framanta pana obtinem un aluat elastic si compact. Se da la frigider pana in momentul utilizarii. Mod preparare umplutura: Condimentele plus vinul si uleiul se amesteca pana obtinem...

Fursecuri cu mot

In Prajituri la 21 Mai 2012

Intr-un bol se mixeaza untul moale la temperatura camerei, zaharul si ouale pana obtinem o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, nuca, romul si faina cate putin mixand in continuare. Se obtine o compozitie pufoasa si elastica din care se formeaza bile mici.   Se dau pe o parte prin nuca...

Cozonac RosenKrantz

In Dulciuri la 16 Apr 2012

Miezul de nuca se prajeste timp de cateva minute la cuptor. Se lasa la racorit apoi cu un cutit se maruntesc.   Crema de unt: Se  mixeaza untul impreuna cu zaharul, pana obtinem o crema.   Caramelul: In tava in care vom pune cozonacul la copt  se topeste zaharul...

Biscotti al cocco

In Dulciuri la 2 Mar 2012

Ouale se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se adauga untul moale, nuca de cocos si amidonul.  Se amesteca toate cu o lingura de lemn pana obtinem o compozitie ferma. Cu o lingura trecuta prin apa, se ia din compozitie si se formeaza intre palme, bilute care se aseaza in tava...

Lapte de pasare / Bulgari de zapada

In Dulciuri la 10 Feb 2012

Galbenusurile se omogenizeaza bine cu 5 linguri de zahar. Laptele cu zaharul vanilat se fierbe si se da deoparte. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga 1 lingura de zahar si se bat in continuare pana au ajuns la punctul de bezea. Laptele se incalzeste pana la punctul de...

Trandafiri crocanti

In Dulciuri la 4 Ian 2012

500 gr faina se pun intr-un vas. Deasupra se adauga sarea, apa, uleiul si vinul. Se amesteca toate si daca mai este nevoie se mai adauga faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Se introduce aluatul in frigider pentru cca 30 minute. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie...

Bomboane de ciocolata cu banane si migdale

In Dulciuri la 13 Dec 2011

Am topit pe bain marie ciocolata rupta bucatele, impreuna cu laptele. Intre timp am mixat banana fin. Am amestecat banana cu ciocolata topita, am adaugat 2 linguri de migdale tocate, piscoturi sfaramate si am completat compozitia cu fulgi sfaramati de corn flakes pentru ca terminasem...

Clatite cu cacao, crema si fructe

In Dulciuri la 31 Oct 2011

Clatite: Se amesteca ouale cu sare si esente, se adauga faina si cacao si se amesteca bine adaugand cate putin laptele sa nu se faca cocoloase. Compozitia trebuie sa fie fluida ca o smantana lichida. Se incalzeste o tigaie de teflon, se unge cu ulei si se  toarna cate jumatate de polonic...

Peste spada sau emperador in sos verde

In Peste la 29 Oct 2011

  Pestele se spala si se scurge bine pe un prosop de hartie absorbanta. Sosul verde: Celelalte ingrendiente, curatate, spalate, care si cum necesita, se pun intr-un vas inalt si se macereaza cu blenderul sau cu ce alt aparat aveti pentru asta. Se ung feliile de peste pe...

Garnitura de ardei

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2011

Ardeii se spala si se sterg bine cu hartie absorbanta. Se ung cu ulei si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de aluminiu. Se coc in cuptor la 200 grade C, pana sunt copti pe toate partile. Cand sunt gata se scot intr-un vas, se presara putina sare deasupra si se acopera cu capac....

Supa de chiftele cu cartofi

In Supe la 26 Oct 2011

Intr-o cratita cu putin ulei, se undeste ceapa tocata fin. Se adauga cartofii taiati cubulete. Se lasa sa se rumeneasca un pic si se completeaza cu apa. Se adauga piftelele prajite, patrunjelul, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Se lasa la temperatura medie pana cand cartofii...

Chiftelute

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2011

Painea se pune la inmuiat in lapte, apoi se scurge bine. Se amesteca intr-un bol impreuna cu celelalte ingrendiente pana obtinem o compozitie omogena. Se formeaza intre palmele ude chiftelute de marimea unor nuci sau dupa dorinta. Se prajesc in ulei bine incalzit cat sa le acopere....

Alba ca zapada...neagra

In Prajituri la 13 Oct 2011

Foi: Din toate ingrendientele, se framanta un aluat destul de tare dar elastic. Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intind foi de marimea tavii de aragaz si se coc pe dosul ei la mijlocul. Cuptorul sa fie la o temperatura medie. Cand au culoarea galbui, sunt gata. Timpul de coacere...

Cornuri pentru mic dejun

In Piine la 10 Oct 2011

Din drojdie, 100 ml apa calda, zahar si 2 linguri faina se face maiaua. Se lasa sa creasca, apoi se framanta bine adaugand restul de apa, faina si sarea. Se lasa la crescut pana isi mareste volumul. Se imparte aluatul in bucati. Fiecare bucata se intinde putin cu sucitorul si se...

Afisate 1 - 14 din 14 retete    

Postari recente

publicat la 09.09.2012

Peste festiv "a la Marina"

publicat la 21.05.2012

Fursecuri cu mot

publicat la 16.04.2012

Cozonac RosenKrantz

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]