Prajitura Noire

de RuxyRux in Prajituri, 1 Iul 2011 | 27333 vizualizari

 

By Licuta draguta...multumeeeesc pentru asa o nebunie de prajitura o ciocolatoasa divina...la mine a avut un succes fantastic...te imbratisez draga mea...si te rog sa ne mai inspiri si cu alte retete la fel de minunate!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 160 gr biscuiti de cacao( eu am avut biscuiti fara cacao astfel ca am adaugat doua linguri de cacao si doua linguri de zahar)
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri coniac( eu am pus Metaxa)
  • 250 frisca lichida
  • 15 gr gelatina
  • Sosul pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Pentru ca nu am avut o tava mica, am dublat reteta si...bine am facut, e o prajitura delicioasa.


Eu nu am avut biscuiti cu cacao si atunci am adaugat doua linguri de cacao si doua linguri de zahar. Data viitoare am sa fac cu biscuiti cu cacao, caci zaharul adaugat intareste putin blatul.


Untul se imparte in jumatate. Se topesc 75 grame de unt intr-un ibric. Intre timp se zdrobesc la robot biscuitii, apoi se amesteca cu untul.


Intr-o tava de chec se pune o folie de prospetime si se aseaza compozitia de biscuiti. Se preseaza bine si se da la rece pana preparam crema. La bain-marie topim ciocolata, o racim usor si adaugam coniacul si frisca, apoi adaugam si untul ramas( 75 gr).


Gelatina o inmuiem in apa si o punem din nou la foc pe baie de abur( intr-un vas) si fara sa o fierbem amestecam bine sa se dizolve complet. O adaugam in compozitia de ciocolata.


Turnam totul peste blatul din tava si dam la rece peste noapte. A doua zi rasturnam pe un platou scoatem folia si ornam cu sosul facut din lapte si ciocolata( topita pe baie de abur).


Pentru ca eu adooor combinatia portocala ciocolata am servit cu portocala caramelizata...divina pur si simplu...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

sofiagrande 1

26.11.2013, 16:04

Prajitura se scoate cu biscuitii in sus? Gelatina se pune la bain-marie, intr-un vas gol, fara apa? Sosul se pune cand e cald? Multumesc

sofiagrande 1

26.11.2013, 16:09

Pot pune gelatina in lamina si nu granulata?

RuxyRux 1

26.11.2013, 17:15

Sofia, da, prajitura in momentul in care se va intoarce pe un platou va avea sus stratul de biscuiti, gelatina, am folosit-o cum scrie pe plic si chiar foi am avut...in reteta originala se prevede topirea ei in 150 ml apa, insa atentie nu se fierbe...succes

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de cacao