Prajitura Noire

de RuxyRux in Prajituri, 1 Iul 2011 | 33624 vizualizari

 

By Licuta draguta...multumeeeesc pentru asa o nebunie de prajitura o ciocolatoasa divina...la mine a avut un succes fantastic...te imbratisez draga mea...si te rog sa ne mai inspiri si cu alte retete la fel de minunate!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 160 gr biscuiti de cacao( eu am avut biscuiti fara cacao astfel ca am adaugat doua linguri de cacao si doua linguri de zahar)
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri coniac( eu am pus Metaxa)
  • 250 frisca lichida
  • 15 gr gelatina
  • Sosul pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Pentru ca nu am avut o tava mica, am dublat reteta si...bine am facut, e o prajitura delicioasa.

Eu nu am avut biscuiti cu cacao si atunci am adaugat doua linguri de cacao si doua linguri de zahar. Data viitoare am sa fac cu biscuiti cu cacao, caci zaharul adaugat intareste putin blatul.

Untul se imparte in jumatate. Se topesc 75 grame de unt intr-un ibric. Intre timp se zdrobesc la robot biscuitii, apoi se amesteca cu untul.

Intr-o tava de chec se pune o folie de prospetime si se aseaza compozitia de biscuiti. Se preseaza bine si se da la rece pana preparam crema. La bain-marie topim ciocolata, o racim usor si adaugam coniacul si frisca, apoi adaugam si untul ramas( 75 gr).

Gelatina o inmuiem in apa si o punem din nou la foc pe baie de abur( intr-un vas) si fara sa o fierbem amestecam bine sa se dizolve complet. O adaugam in compozitia de ciocolata.

Turnam totul peste blatul din tava si dam la rece peste noapte. A doua zi rasturnam pe un platou scoatem folia si ornam cu sosul facut din lapte si ciocolata( topita pe baie de abur).

Pentru ca eu adooor combinatia portocala ciocolata am servit cu portocala caramelizata...divina pur si simplu...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

sofiagrande 1

26.11.2013, 16:09

Pot pune gelatina in lamina si nu granulata?

RuxyRux 1

26.11.2013, 17:15

Sofia, da, prajitura in momentul in care se va intoarce pe un platou va avea sus stratul de biscuiti, gelatina, am folosit-o cum scrie pe plic si chiar foi am avut...in reteta originala se prevede topirea ei in 150 ml apa, insa atentie nu se fierbe...succes

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:44

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu cirese