Lapte de pasare / Bulgari de zapada

de cocineraviajera in Dulciuri, 10 Feb 2012 | 3582 vizualizari

 

Un dulce foarte gustos si interesant.
Se poate servi rece sau cald in functie de anotimp sau preferinta.
E prima data cand prepar acest desert fara vre-un motiv anume, doar ca mereu am sarit peste aceasta reteta. Acum i-a venit randul si am fost incantata de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte,
  • 5 oua,
  • 1 zahar vanilat,
  • 6 linguri zahar,
  • un praf sare.   
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare / Bulgari de zapada:

Galbenusurile se omogenizeaza bine cu 5 linguri de zahar. Laptele cu zaharul vanilat se fierbe si se da deoparte.


Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga 1 lingura de zahar si se bat in continuare pana au ajuns la punctul de bezea. Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere. Se iau cu lingura gramajoare de bezea si se pun la fiert in lapte. Nu se pun multe pentru ca se umfla si e dificil de intors. Se intorc pe ambele parti, apoi se scot cu o spumiera pe un platou. 10 minute sunt deajuns. Se repeta actiunea pana terminam toata compozitia de albus.


Dupa ce am terminat de preparat bulgarii, strecuram laptele. O parte o amestecam cu crema de galbenusuri pentru a nu se taia compozitia cand o fierbem, iar restul laptelui il punem din nou la fiert. Adaugam si galbenusurile omogenizate cu lapte anterior, amestecand continuu pe foc mic pana se leaga.


Se da deoparte la racorit. Cand e calduta se toarna in cupe, boluri, etc. Deasupra se aseaza bulgarii de zapada si se da la rece sau se serveste imediat, dupa preferinta si sezon. Se orneaza sau nu. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare / Bulgari de zapada" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Lau 1

13.02.2012, 15:20

bun

cocineraviajera 1

02.03.2012, 01:16

Multumesc mult bucatarasilor si va urez o primavara plina de bucurii si iubire! Va pupicesc

ryta 1

04.01.2014, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32