Lapte de pasare / Bulgari de zapada

de cocineraviajera in Dulciuri, 10 Feb 2012 | 4386 vizualizari

 

Un dulce foarte gustos si interesant.
Se poate servi rece sau cald in functie de anotimp sau preferinta.
E prima data cand prepar acest desert fara vre-un motiv anume, doar ca mereu am sarit peste aceasta reteta. Acum i-a venit randul si am fost incantata de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte,
  • 5 oua,
  • 1 zahar vanilat,
  • 6 linguri zahar,
  • un praf sare.   
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare / Bulgari de zapada:

Galbenusurile se omogenizeaza bine cu 5 linguri de zahar. Laptele cu zaharul vanilat se fierbe si se da deoparte.


Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga 1 lingura de zahar si se bat in continuare pana au ajuns la punctul de bezea. Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere. Se iau cu lingura gramajoare de bezea si se pun la fiert in lapte. Nu se pun multe pentru ca se umfla si e dificil de intors. Se intorc pe ambele parti, apoi se scot cu o spumiera pe un platou. 10 minute sunt deajuns. Se repeta actiunea pana terminam toata compozitia de albus.


Dupa ce am terminat de preparat bulgarii, strecuram laptele. O parte o amestecam cu crema de galbenusuri pentru a nu se taia compozitia cand o fierbem, iar restul laptelui il punem din nou la fiert. Adaugam si galbenusurile omogenizate cu lapte anterior, amestecand continuu pe foc mic pana se leaga.


Se da deoparte la racorit. Cand e calduta se toarna in cupe, boluri, etc. Deasupra se aseaza bulgarii de zapada si se da la rece sau se serveste imediat, dupa preferinta si sezon. Se orneaza sau nu. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare / Bulgari de zapada" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

13.02.2012, 15:20

bun

cocineraviajera 1

02.03.2012, 01:16

Multumesc mult bucatarasilor si va urez o primavara plina de bucurii si iubire! Va pupicesc

ryta 1

04.01.2014, 10:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

ieri la 21:24

Magiun de prune

ieri la 16:34

Gogosari umpluti

ieri la 10:14

Desert rapid cu prune Crumble

ieri la 08:54

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare