Alba ca zapada...neagra

de cocineraviajera in Prajituri, 13 Oct 2011 | 4379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 6 linguri lapte,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet
  • faina cat cuprinde pentru un aluat tare dar usor de modelat.
  • Crema:
  • 200 gr zahar,
  • 400 ml lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 2 oua preferential,
  • ½ margarina sau unt,
  • 2 lamai.  
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada...neagra:

Foi:


Din toate ingrendientele, se framanta un aluat destul de tare dar elastic. Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intind foi de marimea tavii de aragaz si se coc pe dosul ei la mijlocul. Cuptorul sa fie la o temperatura medie. Cand au culoarea galbui, sunt gata. Timpul de coacere depinde de cuptorul de care dispuneti. Se aseaza la racit pe o suprafata plana pana preparam


Crema:


Se amesteca laptele cu faina si zaharul pe foc pana se ingroasa. Se adauga 2 oua batute. Se adauga untul la crema fiarta. Se adauga coaja si zeama de la 2 lamai in crema de mai sus si se omogenizeaza bine.


Montare prajitura:


Se acopera prima foaie cu jumatate din crema, deasupra se aseaza a doua foaie. Se acopera cu cealalta jumatate de crema si se aseaza cea de-a treia foaie. Se preseaza putin si se acopera cu o alta tava de marimea prajiturii. Se da la frigider pentru cateva ore.


Se acopera cu glazura de ciocolata si se da din nou la rece, apoi se taie in forma dorita.


S-aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Atentie la foi sa nu se rumeneasca prea tare, sunt gata cand au o usoara culoare galbuie, altfel se intaresc si nu se vor patrunde cu crema.

2

Pentru a se mentine tare glazura e bine ca prajitura sa fie tinuta la frigider.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada...neagra" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

brunetica 1

18.12.2011, 08:33

Panacris 1

02.03.2012, 12:35

mena29 1

02.03.2012, 12:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Blanc