Tartă cu vanilie

de sisterskitchen in Prajituri, 19 Feb 2012 | 2353 vizualizari

 

Combinaţia vaniliei cu blatul crocant rezultă o tartă genială şi pentru că eram demult cu gandul la ea ( şi nu doar noi:D) ne-am pus pe treabă. A ieşit un desert delicios, pe gustul nostru, dar şi a celor care au avut norocul să o deguste:)....din păcate nu a existat şi o a doua porţie ( cam mică tava:D)...Cu siguranţă o vom repeta în curând!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 90g unt tăiat cuburi
  • 1 lingură de ulei
  • 3 linguri de apă
  • 1 lingură de zahăr
  • 150 g făină
  • un vârf de cuţit de sare
  • Crema:
  • 2 căni de lapte
  • 1/4 cană de zahăr
  • 2 gălbenuşuri+1 ou întreg
  • 1/3 cană de zahăr
  • 1/4 cană de amidon
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingurită de extract de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu vanilie:

Într-un castron care se poate introduce în cuptor, se pun toate ingredientele pentru aluat, mai puţin făina, amestecăm şi dăm la cuptor.


Când untul s-a topit şi începe să facă bule se scoate din cuptor.


Dar cu mare atenţie şi cu două mănuşi eventual, pentru că ardeee rău :)) şi se încorporează rapid 150 g de făină,de preferinţă cu ajutorul unei linguri de lemn, sau puteţi amesteca cu o mănuşă (noi aşa am făcut şi a fost ok) .


Rezultă un aluat delicios pe care îl aşezăm cu grijă în tava de tartă, îl înţepăm cu furculiţa şi îl dăm la cuptor 20 minute.


Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.



Ne apucăm de cremă, după cum urmează:


Într-o cratiţă se amestecă 2 căni de lapte cu 1/4 cană de zahăr. Se aduc încet la fierbere.


Separat, într-un castron, se bat împreună 2 gălbenuşuri + 1 ou întreg, după care la compoziţie se adaugă 1/3 cană de zahăr şi 1/4 cană de amidon.


Se toarnă laptele îndulcit fierbinte din cratiţă peste compoziţia din castron, apoi castronul se răstoarnă la loc în cratiţă şi se aduce la fierbere (dar foarte încet şi amestecând mereu).


Când compoziţia fierbe şi începe să se îngroaşe se dă la o parte de pe foc şi se adaugă 2 linguri de unt şi 1 linguriţă de extract de vanilie, apoi se lasă la răcit.


Aşezăm crema peste tartă şi lăsăm la rece 3 ore înainte de a servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

iri_iri 1

19.02.2012, 20:10

interesant

mirela0911 1

19.02.2012, 21:32

Ce deliciu!

sisterskitchen 1

20.02.2012, 13:56

Mutumim mult,ne declaram fani vanilie <3

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu caramel