Tartă cu vanilie

de sisterskitchen in Prajituri, 19 Feb 2012 | 3855 vizualizari

 

Combinaţia vaniliei cu blatul crocant rezultă o tartă genială şi pentru că eram demult cu gandul la ea ( şi nu doar noi:D) ne-am pus pe treabă. A ieşit un desert delicios, pe gustul nostru, dar şi a celor care au avut norocul să o deguste:)....din păcate nu a existat şi o a doua porţie ( cam mică tava:D)...Cu siguranţă o vom repeta în curând!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 90g unt tăiat cuburi
  • 1 lingură de ulei
  • 3 linguri de apă
  • 1 lingură de zahăr
  • 150 g făină
  • un vârf de cuţit de sare
  • Crema:
  • 2 căni de lapte
  • 1/4 cană de zahăr
  • 2 gălbenuşuri+1 ou întreg
  • 1/3 cană de zahăr
  • 1/4 cană de amidon
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingurită de extract de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu vanilie:

Într-un castron care se poate introduce în cuptor,  se pun toate ingredientele  pentru aluat, mai puţin făina, amestecăm şi dăm la cuptor.

Când untul s-a topit şi începe să facă bule se scoate din cuptor.

Dar cu  mare atenţie şi cu două mănuşi eventual, pentru că ardeee rău :)) şi se încorporează rapid 150 g de făină,de preferinţă cu ajutorul unei linguri de lemn, sau puteţi amesteca cu o mănuşă (noi aşa am făcut şi a fost ok) .

Rezultă un aluat delicios pe care îl aşezăm cu grijă în tava de tartă, îl  înţepăm cu furculiţa şi îl dăm la cuptor 20 minute.

Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.

Ne apucăm de cremă, după cum urmează:

Într-o cratiţă se amestecă 2 căni de lapte cu 1/4 cană de zahăr. Se aduc încet la fierbere.

Separat, într-un castron, se bat împreună 2 gălbenuşuri + 1 ou întreg, după care la compoziţie se adaugă 1/3 cană de zahăr şi 1/4 cană de amidon.

Se toarnă laptele îndulcit fierbinte din cratiţă peste compoziţia din castron, apoi castronul se răstoarnă la loc în cratiţă şi se aduce la fierbere (dar foarte încet şi amestecând mereu).

Când compoziţia fierbe şi începe să se îngroaşe se dă la o parte de pe foc şi se adaugă 2 linguri de unt şi 1 linguriţă de extract de vanilie, apoi se lasă la răcit.

Aşezăm crema peste tartă şi lăsăm la rece 3 ore înainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

iry-gabriela 1

19.02.2012, 20:10

interesant

mirela0911 1

19.02.2012, 21:32

Ce deliciu!

sisterskitchen 1

20.02.2012, 13:56

Mutumim mult,ne declaram fani vanilie <3

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu migdale si cacao