Prajitura pe bat

de Miha in Prajituri, 30 Mar 2012 | 3409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pandispan
  • dulce de leche
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • ~100 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pe bat:

Cum am ajuns la aceasta reteta? N-as vrea sa spun si sa recunosc in acelasi timp ca uituceala ma caracterizeaza. :)) Dar de data asta chiar s-a intamplat sa uit complet de feliile de pandispan ce le-am folosit la pozat. Si cum nu ma induram sa le arunc m-am gandit sa le transform in ceva haios si atractiv pentru copii, mai ales ca s-au implicat si ei in procesul de fabricatie.


Am folosit asadar 3 felii de pandispan si o jumatate de cutie de dulce de leche, dar se poate folosi orice fel de blat de prajitura si o crema la alegere, important e ca blatul sa se inmoaie si sa se lege, sa poata fi modelat.



Am faramitat bine bine intr-un castron feliile de pandispan, apoi am turnat dulce de leche si am amestecat pana compozitia s-a omogenizat. Apoi ne-am luat la intrecere...cine face cele mai multe si mai frumoase bilute. :)) Le-am asezat pe un platou pana am topit ciocolata si am taiat in jumatate cateva bete de frigarui.



Am topit la foc mic 100 g ciocolata amaruie impreuna cu ~100 ml smantana pentru frisca. Am adus la punctul de fierbere, am dat deoparte, am omogenizat si am lasat putin sa se racoreasca.



Am infipt betele in bilute, apoi le-am trecut pe fiecare prin ciocolata. Am presarat cateva bilute colorate si am dat 10 minute la congelator.


Apoi...restul e poveste! :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pe bat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mirela0911 1

30.03.2012, 22:06

Ce idee minunata!

Angelina_Elena 1

31.03.2012, 22:47

ce frumusele sunt

mihaelar63 1

14.05.2012, 12:02

Faine !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cake Pops cu biscuiti si ciocolata alba