Cake Pops

de Luckycake in Prajituri, 4 Apr 2014 | 5306 vizualizari

 

Pregatiri pentru masa de Paste :) …un desert pe care copilul meu l-a indragit din prima clipa.Ne-am jucat in bucatarie: am facut pandispanul, am amestecat, am decorat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra topita
  • 2 lg cacao
  • 200 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 125 gr crema de branza
  • 100 gr ciocolata topita
  • Decor:
  • 200 gr ciocolata alba sau neagra
  • bomboane decor
  • bete( eu am folosit de frigarui)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake Pops:

Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita. Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (25/35) la 180 grade cam 30 -35 minute.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il sfarmam bine si adaugam ciocolata topita, si cate putin din crema de branza pana capata o consistenta pe care o putem modela. Modelam aluatul sub forma de oua ,nu foarte mari caci atunci sunt prea grele, le infigem in bat , cam pana la jumatate, le punem pe o tava si le dam la congelator cam 15- 20 minute pentru a se intari.

Intre timp pregatim glazura, adica topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, si ne punem la indemana bilutele de ornat.Ciocolata trebuie sa fie calda , nu fierbinte deoarece atunci va curge prea tare. Daca topipti ciocolata alba puteti sa adaugati coloranti alimentari – rosu , verde, albastru (e optional), ciocolata trebuie pusa intr-un pahar nu foarte lat.

Scoatem de la congelator prajiturelele si pe rand le scufundam in ciocolata topita , le scoatem si le rotim putin cu batul,  pana vedem ca ciocolata s-a intarit putin si apoi presaram bombonelele colorate. Aveti nevoie de o bucata de polistiren sau o sita de bucatarie cu gauri mari intoarsa in jos, unde sa le lasam sa se raceasca complet.

Le putem pastra intru-un loc racoros, daca  mai raman  !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake Pops" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pe bat