Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară

de farfuriavesela in Prajituri, 1 Mai 2014 | 3102 vizualizari

 

Dintre numeroasele preparate cu dovleac, aceste impletituri rustice sunt preferatele mele.
Urmariti reteta mea video si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!
http://youtu.be/EgGn48HLCZU

 

INGREDIENTE

  • pentru 15 placintele impletite
  • 2 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 11 linguri de lapte (puteti folosi apa)
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
  • faina cat cuprinde pentru a forma un aluat usor de intins (aprox 500-600 gr )
  • pentru umplutura
  • 800-1000 gr dovleac ras
  • 250 gr zahar tos
  • 3-4 lingurite de scortisoara
  • pentru uns pe deasupra
  • un galbenus de ou
  • zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară:

Dovleacul  ras se pune intr-o cratita pe foc, impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand, pana cand  se va gati si zeama va scadea. Dupa ce se stinge focul, se amesteca compozitia cu scortisoara.

Aluatul se prepara astfel:

Ouale se amesteca bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, uleiul, laptele si bicarbonatul (nestins)
Incorporam faina putin cate putin, pana se formeaza un aluat bun de intins foaie si care nu se lipeste de mana

Se pudreaza bine cu faina suprafata de lucru, cat si sucitorul cu ajutorul caruia vom intinde foaie subtire, pe care o taiem, formand dreptunghiuri (ale mele au fost de 12 x 16 cm), le crestam pe margine, ca in imaginea alaturata), punem dovleac dulce in centru, si apoi petrecem aripioarele aluatului una peste cealalta, ca la infasat bebelusul.

Placintelele astfel impletite se aseaza in tava de aragaz, in care am asezat hartie de copt, le ungem cu galbenus si le punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 min.

Dupa ce se coc si se mai racesc putin se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Satisfyyourcravings 1

01.05.2014, 18:45

Ce bune trebuie sa fie!

Rocsi 1

01.05.2014, 21:37

MIUTA 1

03.05.2014, 20:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca