Cornulete fragede

de anca_rm in Prajituri, 26 Oct 2016 | 4044 vizualizari

 

O alta reteta de cornulete cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare drag .
Eu am folosit pentru umplutura mac macinat , fiert in lapte si amestecat cu albusuri batute si gem de prune fara zahar . Aceste cornulete se pot umple cu nuca , rahat ,orice alt fel de  gem .
 
 

 

INGREDIENTE

  • -4 galbenusuri
  • -150 gr untura
  • -150 gr unt gras (85%grasime)
  • -250 gr smantana
  • -3 linguri otet
  • -1 kg faina
  • -coaja razuita de lamaie
  • Pt umplutura :
  • -1 borcan 370 gr gem de prune
  • -200 gr mac +200 ml lapte +3 linguri de zahar +2 albusuri battue spuma
  • Extra:
  • Faina penru infainat masa de lucru
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Intr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini.


Din aluatul obtinut am format un baton gros pe care l-am impartit in 10 parti aproximativ egale. Daca vreti sa iasa la fix il cantariti si apoi puteti imparti egal .


Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul pe blatul de lucru infainat cat mai subtire si apoi rulam ca si o clatita .


Asezam intr-o tava si procedam la fel cu celelalte bucati de aluat.


Le punem la frigider pentru 30-40 minute .


Intre timp pregatim umplutura : macul il macinam si il fierbem in lapte adaugand zaharul.


Racim acest amestec si albusurile le batem spuma tare . Cand este rece atunci incorporam albusurile in macul fiert .


Dupa ce clatitele de aluat s-au odihnit in frigider urmeaza etapa migaloasa si consumatoare de timp .


Fiecare clatita o taiem in rondele de aproximativ 2 cm . Bucatile le intindem cu sucitorul ,pe partea rulata , cat sa formam un cornulet . Punem umplutura si rulam .


Asezam cornuletele formate in tava , le ungem cu ou batut si le punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute maxim .


Dupa ce se racesc se pot pudra din abundenta cu zahar pudra .





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

26.10.2016, 19:58

Oooo, vreau...imi plac mult...ti-au iesit super!

Rocsi 1

26.10.2016, 21:14

Ce faine sunt si ce fragede!

merisor 1

27.10.2016, 07:37

Ce bune și frumușele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat