Melcisori cu nuca

de Adi75 in Prajituri, 16 Feb 2014 | 5810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500-600 g faina
  • 2 linguri mari de smantana
  • 250 g margarina
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • 1 lingura rasa untura ( optional )
  • MAIA
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • putin lapte caldut
  • UMPLUTURA
  • 300 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Pregatim maiaua: punem drojdia intr-un bol si amestecam cu zaharul si laptele peste care presaram putina faina pe toata suprafata, se lasa sa creasca 5-10 minute. Intre timp amestecam bine, bine faina, margarina si untura, facem un cuib la mijloc unde punem galbenusurile, sarea, zaharul si smantana, apoi adaugam maiaua deja crescuta. Framantam bine, daca aluatul nu este destul de elastic mai putem adauga 1-2 linguri de smantana, framantam pana aluatul se desprinde de pe maini. Acoperim aluatul si il lasam la dospit cca 30-40 minute.

Cand aluatul este dospit se imparte in 4 parti egale. Masa se pudreaza cu putina faina si se intinde foaia de aluat cat mai subtire (nu transparenta) apoi intindem pe toata suprafata umplutura de nuca care la randul ei se imparte in 4 parti, apoi incepem sa rulam incet pana obtinem un sul care vine taiat la dimensiuni de cca 2 cm. Se aseaza fiecare melcisor in tava tapetata cu hartie de copt, se coc la 170 grade pana incep sa prinda o culoare aurie .

UMPLUTURA: se incalzeste laptele impreuna cu zaharul, apoi adaugam nuca si lasam sa dea un clocot (pana incepe sa se ingroase putin) cand compozitia se raceste se amesteca cu cele doua albusuri batute spuma cu putin zahar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca